Hjälp med Windows Mail

September 9

Hjälp med Windows Mail


Windows Mail ersatte Microsoft Outlook Express e-postprogram med lanseringen av operativsystemet Windows Vista. Ställa in en Windows Mail-konto är ganska lätt, och anpassa inställningarna och dra nytta av funktioner som blockerar oönskade e-postmeddelanden är inte heller svårt.

Installera Windows postkonto

Windows Mail kan du hantera flera e-postkonton från samma ställe, enligt Microsoft. Windows Mail fungerar med små och stora Internetleverantörer. För att ställa in ett nytt konto, öppna Windows Mail och klicka på "Verktyg" och sedan "Konton". Klicka på "Lägg till". Välj "e-postkonto" från listan och klicka på "Nästa". Ange information för varje e-postkonto som du vill. När du ställer in ett Windows-postkonto du blir ombedd att ange ett visningsnamn. Ditt visningsnamn är det namn som kommer att visas bredvid din e-post när en mottagare öppnar ett meddelande från dig.

Blockera oönskad e-post

Windows Mail har ett inbyggt skräppost filter som är utformat för att fånga typiskt oönskad e-post. Meddelanden som av misstag får placeras i mappen Skräppost kan flyttas tillbaka till inkorgen. För att göra detta, öppna skräppost mappen och välj sedan det meddelande som du vill flytta. Klicka på menyn, peka på "Skräp E-post" "Meddelande" och klicka sedan på "Markera som Inte skräppost." Detta kommer att flytta meddelandet från skräppostmappen till inkorgen. Däremot kan meddelanden som kommer från samma avsändare i framtiden fortfarande gå till skräppostmappen.

Block avsändare

Om du vill blockera en avsändare med Windows Mail, måste du först klicka på ett meddelande från avsändaren som du vill blockera. Klicka på "Message-menyn." Peka på "Skräppost". Klicka på "Lägg till avsändaren i listan Spärrade avsändare" för att blockera alla framtida meddelanden från den avsändaren. Om du vill blockera alla e-postmeddelanden från en viss domännamn (@ domain.com) klicka på "Lägg till avsändarens domän till Blockerad Sender List". Att manuellt lägga till någon till listan över blockerade avsändare klickar på "Message" -menyn, peka på "Skräppost" och klicka på "Junk E-postalternativ."

Lägg till avsändaren till Safe List

Lägga till en avsändare till din säkra lista hindrar sina e-postmeddelanden från att skickas till skräppostmappen. För att göra detta, klicka på "Message" -menyn och peka på "Skräppost". Klicka på "Lägg till avsändaren i listan Betrodda avsändare." Om du inte har ett meddelande från avsändaren du vill lägga till din säkra lista kan du lägga till dem manuellt. För att göra detta, klicka på "Message" -menyn och peka på "Skräppost". Klicka på "Junk E-postalternativ." Klicka på "Betrodda avsändare". Klicka på "Lägg till" och skriv in adressen du vill lägga till. Klicka på "OK."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com