Hur gör jag upptäcker en Key Logger Utan en anti-Key Logger?

February 27

Hur gör jag upptäcker en Key Logger Utan en anti-Key Logger?


En viktig logger är ett program som försöker att föra ett register över varje tangent som trycks på ett tangentbord. En anti-nyckeln logger är ett program som försöker att upptäcka en viktig logger och ta bort den från datorsystemet. Du kan upptäcka många keyloggers utan att använda en anti-nyckeln logger, dock. Mindre avancerade loggar tangenttryckningar program inte kan gömma sig från de grundläggande Windows-funktioner som används för att bestämma vilka program som installeras och körs vid varje given tidpunkt.

Instruktioner

1 Håll "Control", "Alt" och "Ta bort" nycklar ner på en gång. Klicka på "Task Manager" i de alternativ som presenteras om Task Manager inte öppnas automatiskt. Titta igenom listan över program som körs. Håll utkik efter misstänkta namn som du inte känner igen. Klicka på några obekanta program som ser misstänkta och tryck på knappen "Avsluta aktivitet" längst ned i Aktivitetshanteraren.

2 Öppna Kontrollpanelen genom att klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Dubbelklicka på ikonen "Lägg till eller ta bort program" i panelen. Titta igenom listan över installerade program. Notera eventuella misstänkta klingande program. Markera dem och välj "Avinstallera" för att ta bort dem från datorn.

3 Prova att trycka tangentkombinationer som kan aktivera en nyckel logger gränssnitt. Hold "Control" "Alt" och "Shift" i olika kombinationer när du trycker på en bokstav på tangentbordet en i taget. Håll utkik efter nya ikoner visas i systemfältet eller att dyka upp när du trycker på en specifik tangentkombination.

4 Stäng av maskinen och koppla bort tangentbordet från datorn. Kontrollera tangentbordskabeln i kontakten slutet. Se till att inget är anslutet till tangentbordskabeln. Ta bort allt som är ansluten till tangentbordskabeln; det kan vara en fysisk nyckel loggning enhet. Kontrollera din hårdvara regelbundet för att se till att inga fysiska knapptryckning inspelningsenheter är anslutna till datorn.

Tips

  • Om du märker en misstänkt program som körs i Aktivitetshanteraren, men kan inte ta bort den från "Lägg till eller ta bort program" dialogen, prova att använda en anti-virus program för att söka efter programfiler.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com