S videoutgång av ett grafikkort

May 31

S videoutgång av ett grafikkort


Grafikkort, som brukar kallas grafikkort, hjälpa centralenheten (CPU) av en dator skapa bilder för att presentera till monitorn. Vissa grafikkort har utgångar för att skicka bilden till avlägsna monitorer eller inspelningsenheter. Utsignalen från ett grafikkort måste stödja vad videoformat den externa enheten använder. Termen "S-video" beskriver ett av dessa format. Tyvärr har vissa människor använder samma term för en annan kontakt, som orsakar förvirring.

Grafikkort utgång

Grafikkort varierar mycket i pris och användning. Kostnaden varierar från runt $ 20 USD för en enkel version till mer än $ 2400 för en professionell modell som 2011. Kort för användning i hemdatorer kan bara ha interna anslutningar och ingen extern utgång. Om man har en extern utgång, kan det stöd kompositvideo eller en kombination av andra format, men sällan S-video ensam.

videoformat

Videoformat beskriva hur en signal får blandas innan den skickas till andra enheter. Komposit video blandar synkronisering, ljusstyrka och färginformation på en enda kabel. S-video separerar informationen i två signaler och använder en speciell fyra stift. Komponentvideo använder tre signaler på tre separata kablar, RGB använder fyra och RGBHV använder fem.

Sann S-videoutgång

En sann S-videoutgång från ett grafikkort skulle ha en rund, fyra stift för att rymma två utsignalen. Kortet skulle också kunna ha andra kontakter för att stödja andra format, beroende på utformningen av kortet. Det kan ha en enda gul RCA "push-in" kontakt för att stödja kompositvideo eller tre, fyra eller fem RCA-kontakter för att stödja komponent, RGB eller RGBHV.

Andra "S-Video" Utgångar

Vissa grafikkort utgångar stöder flera format och har en rund, sju stift som ser väldigt mycket ut som fyra stift S-videokontakt. Tyvärr har många tillverkare, leverantörer och användare hänvisar till detta uttag som en "S-videoutgång", även det i själva verket kan stödja en eller flera av de andra format också, beroende på hur grafikkortet är utformad och programmerad. Tillverkaren ger specifik information om hur man programmerar kortet och ansluter till denna utgång.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com