Varför min iPad frågar mig för min Wi-Fi-lösenord?

April 22

Varför min iPad frågar mig för min Wi-Fi-lösenord?


Byggd för bärbara datorer, är en av de stora fördelarna med att äga en iPad eller en iPad2 den inbyggda Wi-Fi-anslutning. Med Wi-Fi inbyggd i tabletten innebär att du kan ansluta till Internet när som helst din iPad upptäcker en Wi-Fi-anslutning. Ibland hittar du att din Wi-Fi uppdateras ständigt eller stängs av, kräver införandet av ett lösenord flera gånger. Förstå vad som orsakar denna lilla glitch och hur man arbetar runt den för att stoppa problemet.

Problemet

IPad har Wi-Fi-inställningar om du köpt en modell med 3G-anslutning eller inte. När Wi-Fi är påslagen, din iPad söker ständigt efter en signal att använda för att ansluta dig till Internet. Ofta är trådlöst i ditt eget hem, trådlöst på jobbet och ibland gratis trådlöst på olika anläggningar runtom i staden. När ett trådlöst nätverk är lösenordsskyddad, kan din iPad fråga efter lösenord flera gånger under användning. Några av dina egna inställningar kan vara ansvarig för problemet.

IPad Settings

Olika Wi-Fi-inställningarna gör din iPad måste be din tillåtelse och lösenord innan en Wi-Fi-nätverk. Detta kan innebära ett avbrott i ditt arbete, lek eller funktion som du godkänna anslutningen. För att underlätta trycker "Inställningar" och sedan "Wi-Fi" och växla "Fråga vid nätverksanslutning" till "Off" och se till att den allmänna Wi-Fi-anslutning är i läge "ON". Detta bör göra det så din iPad inte behöver be din tillåtelse att ansluta sig till ett nätverk som det droppar och återansluter till igen.

Trådlöst Maskin-

Apple har erkänt ett problem som dess iPads har när det gäller att dual-band basstationer för trådlösa routrar från andra tillverkare än Apple. När en router ger ut en signal vid både 2,4 GHz och 5 GHz-banden, erkänner enheten dem som separata anslutningar helt och hållet. Om till exempel, har du två signaler som sänds från en enhet och de har samma namn, men olika lösenord, har iPad ofta svårt att hålla signalen eller återansluta efter somnar. Ge separata namn till separata anslutningar för att göra varje distinkt anslutning lättare för din iPad att känna igen.

Viloläge

Vissa iPads har svårast att återansluta till ett Wi-Fi-anslutning efter att ha gått in i viloläge. Anslutningen sjunkit så att när du vaknar din iPad igen, frågar den dig för att lösenordet ska återansluta till ett nätverk du redan levererat säkerhetsnyckeln för. Genom att växla din sömn inställningar, kan du stoppa iPad från att gå i viloläge när du vill använda Wi-Fi kontinuerligt, såsom strömmande film eller lyssnar på musik. "Inställningar" och sedan "Allmänt" och tryck på "Auto-Lock." Du kan sedan justera inställningarna så att din iPad tar längre tid att låsa eller sova, eller aldrig sover alls genom att välja allt från "2 minuter" till "Never" som inställningarna.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com