Hur man testar ett batteri i en Dell Latitude D410

April 28

Varje bärbar dator batteri har en begränsad livslängd, och batteriet i din Dell Latitude D410 så småningom kommer att nå den punkt där dess maximala avgift inte längre driver din dator så länge som det en gång gjorde. Om Latitude D410 batteri har en låg laddningskapacitet, kan problemet vara att du använder hög drag komponenter såsom den optiska enheten alltför ofta när datorn körs på batteri. Det kan också vara så att det är dags att byta ut batteriet. De diagnostiska verktyg datorn kan hjälpa dig att avgöra vilket är fallet.

Instruktioner

1 Stäng skärmen och vänd på datorn med framsidan nedåt. Tryck och håll nere på utsidan av batteriet. Antalet lampor som tänds indikerar hälsan hos batteriet. Om ingen lampa tänds är batteriet i gott skick; Om alla fem lampor tänds, är den maximala kapaciteten på batteriet är mindre än 60 procent av vad ett nytt batteri skulle ge.

2 Vrid Latitude D410 sidan uppåt och öppna skärmen. Om datorn är avstängd, tryck på strömbrytaren och vänta tills Windows att ladda.

3 Tryck på "Fn" och "F3" knapparna samtidigt. Datorn visar "Batterimätaren" fönstret.

4 Klicka på "Battery Health" -fliken. Om batteriet har en tillräcklig maximal kapacitet, visar fönstret meddelandet "Batteriet fungerar normalt." Om fönstret visar en triangulär "Varning" -ikonen, den maximala kapaciteten på batteriet något reducerad. Om fönstret visas en röd ikon med ett "X" i mitten, batteriet inte längre har kapacitet att driva datorn och måste bytas ut.

5 Klicka på "OK" för att stänga fönstret.

Tips

  • Om ingenting händer när du trycker på "Fn" och "F3" nycklar, behöver du inte Dell QuickSet är installerad. Ladda ner det från support.dell.com.
  • Om datorn har Dell QuickSet installerat, kan Windows visa ett popup-meddelande om batteriet är i dålig hälsa när du först slå på datorn.
  • Några av de funktioner som beskrivs i den här artikeln kanske inte är tillgängliga för din dator om du har ersatt det ursprungliga batteriet med en icke-Dell batteri.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com