Fördelar och nackdelar med Microsoft SQL

June 25

Fördelar och nackdelar med Microsoft SQL


Som nätverks- och webbapplikationer blir mer och mer betydande, ökar också vikten av relations databashanterare. Att välja den rätta för dina behov är avgörande för att säkerställa kvalitet och kunna utföra din ansökan. Microsoft SQL är ett alternativ som många människor väljer. Genom att känna till för- och nackdelar med att köra Microsoft SQL Server kommer att hjälpa dig att avgöra om det är rätt för dig.

Nackdel: Kostnad

En av de största nackdelarna med att använda Microsoft SQL Server i stället för en alternativ relationsdatabas management system är att alternativen licens är ganska dyr. Även användning av programvara för utveckling eller utbildningssyfte är gratis, någon form av affärsmässigt bruk medför en licensavgift. För SQL Server 2008, till exempel, kostar SQL Server Standard Edition $ 7171 per processor. SQL Server Datacenter Edition är $ 54.990 per processor, enligt Microsofts webbplats. För små företag och privatpersoner som kör ideella webbplatser, är detta för dyr. Konkurrerande program, såsom MySQL, är ofta gratis för användning. I de fall där det är emellertid inte kostar den dyraste MySQL Enterprise paket $ 4999 per server varje år. Detta är betydligt billigare än ens Standard Edition Microsoft SQL paket.

Fördel: Enterprise-Grade Management Software

Microsoft SQL Server innehåller professionell, företagsnivå programvara för databashantering. Några konkurrenter, som MySQL, har utvecklat liknande program under de senaste åren, men Microsoft SQL Server är lättare att använda och har fler funktioner. Fullt stöd för triggers, till exempel, stöds i Microsofts produkt. MySQL introducerade triggers nyligen, men de är inte fullt stöd. Programvaran som erbjuds av Microsoft har också nära integration med .NET Framework, vilket inte är fallet med konkurrerande produkter.

Nackdel: Begränsad Kompatibilitet

Microsoft SQL Server är endast avsedd att köras på Windows-baserade servrar. Av olika skäl, bland annat licenskostnader och säkerhetsfrågor, kan utvecklare välja att vara värd för sina webbplatser på Unix-baserade maskiner. De skulle inte kunna använda SQL Server i det här fallet. Konkurrerande produkter är ofta kunna köras på andra plattformar. Till skillnad från Microsoft SQL Server, MySQL stöds på varje större plattform, inklusive Windows, Linux, Mac OSX och andra Unix-varianter. Förutom att vara oförmögen att köra icke-Windows-plattformar, kan det också finnas kompatibilitetsproblem om interaktion med applikationer som körs på andra plattformar.

Fördel: Utmärkt Data Recovery Support

Korrupt data är alltid ett bekymmer när strömavbrott eller felaktiga avstängningar inträffar. Microsoft SQL Server har ett antal funktioner som främjar dataåterställning och återhämtning. Även enskilda tabeller inte kan säkerhetskopieras eller återställas, komplett databas restaurering alternativ är tillgängliga. Genom att använda loggfiler, caching, och säkerhetskopior, gör Microsofts produkt du lita på att katastrofåterställning alternativ är riklig.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com