Hur ansluta flera datorer till ett kabelmodem

June 27

Hur ansluta flera datorer till ett kabelmodem


Ett kabelmodem kan du ansluta till höghastighets tjänst från en kabel-TV-leverantör. Med tillägg av en router kan du ansluta flera datorer till ett enda modem. Både trådbundna och trådlösa routrar har portar för datorer som saknar trådlösa funktioner för att ansluta direkt. Anslutna datorer och enheter kan ansluta till Internet samtidigt via routern, även om flera datorer anslutna kan bromsa Internet-anslutningen.

Instruktioner

1 Anslut den ena änden av en Ethernet-kabel till "Internet Out" eller "Ethernet" port på baksidan av modemet. Anslut den andra änden till "Ethernet", "Modem" eller "Internet In" på baksidan av routern.

2 Anslut ena änden av en annan Ethernet-kabel i "Nätverkskort" port på baksidan av icke-trådlös dator. Anslut den andra änden till en av de numrerade "Internet ut" portar på baksidan av routern. Upprepa detta steg för varje ytterligare kabelansluten dator.

3 Slå på den trådlösa (Wi-Fi) på var och en av de trådlösa datorer om du använder en trådlös router. Leta reda på ikonen för trådlöst i det nedre högra hörnet av Windows eller uppe till höger på Mac OS X.

4 Klicka på ikonen för att öppna en liten meny och välja antingen "Slå på Wireless" eller "Aktivera trådlöst" från listan med alternativ. Vänta en lista över tillgängliga trådlösa signaler för att synas och dubbelklicka på en som matchar din trådlösa router. Om du har ett skyddat nätverk, namnet på nätverket visas, annars standardnamnet (t.ex. "Linksys") visas.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com