Hur man påskynda en hårddisk

October 31

Ingen har någonsin köpt en bil eller en dator eftersom det kan gå långsammare. Om hårddisken verkar ta en evighet att gå om sin verksamhet, eller om det är problem med att hålla jämna steg med din CD-R-bränning, är chansen att det är dags för en tune-up och defragmentering.

Instruktioner

för Windows

1 Stäng alla öppna program. Inaktivera antivirus verktyg, skärmsläckare och andra bakgrundsprogram. Se till att du har avslutat alla program i Windows genom att trycka Ctrl + Alt + Delete en gång (inte trycka på den två gånger eller du starta om datorn).

2 Windows kommer att visa dig en lista över program som körs. Markera varje program (en i taget) och klicka på Avsluta aktivitet för att stänga var och en.

3 Dubbelklicka på Den här datorn för att öppna fönstret Den här datorn.

4 Välj hårddisken som du vill defragmentera.

5 Välj Egenskaper från snabb Arkiv-menyn. Du bör se fönstret Egenskaper för den enhet som du har valt.

6 Välj fliken Verktyg.

7 Klicka på Defragmentera nu knappen.

För Mac OS

8 Apple tillhandahåller inte en disk defragmentering program med Mac OS, även om de flesta tredjepartsprogram Skivverktyg inkluderar en.

9 Om du inte väljer en tredje part verktyg program kan du göra en partiell defragmentering genom att kopiera så många filer som möjligt till en backup disk. Ta inte med systemmappen.

10 När filerna är säkert kopieras, ta bort dem från den ursprungliga skivan.

11 Kopiera säkerhetskopierade filer tillbaka till den ursprungliga skivan.

Tips

  • Kontrollera trafikerade diskar för fragmentering på regelbunden basis, som en del av en regelbundet underhåll rutin (SQLMAINT.EXE i senare versioner av Windows kan hjälpa dig att ställa en upp).
  • Diskdefragmentering är farligt för dina data och bör aldrig göras utan att först säkerhetskopiera alla data och sedan utföra en allmän diagnostisk rutin. (Se Hur man rättar dåliga sektorer på en hårddisk .)

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com