Hur Spot Remote Viewing eller andra Computer Spionera

December 21

Fjärrsyn eller dator spioneri används i arbete eller skolmiljöer för säkerhetsändamål, men vissa människor använder nedladdningsbara program i hushåll för att övervaka familjemedlemmars aktiviteter. Om du avslöja viktig information på en dator och någon är ansluten till sessionen utan din tillåtelse, då personen kan få böter eller fängelse enligt Privacy Protection Act. Fackliga avtal och offentliganställda är skyddade enligt den fjärde rättelsen, vilket begränsar arbetsgivarens rätt att övervaka dig.

Instruktioner

1 Sök på din dator för program från tredje part, allmänt känd som fjärrkontroll programvara eller Virtual Network Computing (VNC) programvara. Klicka på "Start" för att visa menyn och välj "Alla program." På den sekundära menyskärmen söka efter program med namnen VNC, GoToMyPC, LOGMEIN, RealVNC, TightVNC och UltraVNC. Dessa program tillåter användare att på distans visa eller spionera på din dator.

2 Skriv in programmets namn i en sökmotor om du är osäker på eventuella nedladdade applikationer. Detta kommer att avgöra om programmet tillåter andra användare att få tillgång till din dator. Om någon okänd programvara installerad, kan det dölja sig som en Windows-tjänst och se din dator utan din vetskap. Detta kallas spionprogram - ett datorprogram som samlar känslig information om användaren genom att använda robotar eller spårningsprogram.

3 Kontrollera ikonerna nedan där aktivitetsfältet finns. När fjärrsyn nås genom en annan dator, måste den i kontinuerlig drift. Dra pilen markören över varje ikon för att få en kort beskrivning. Vid misstanke om misstänkt aktivitet, söka på Internet för att se vad som kommer upp om det okända program. Däremot kan tredjepartsprogram fortfarande gå igenom andra delar av datorn.

4 Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen" och sedan "Security Center." Klicka på "Windows-brandväggen" ikonen för att dra upp ett fönster. Välj fliken "Undantag". Avmarkera både "Fjärrhjälp" och "Remote Viewing." Borttagning av markeringar kommer att blockera program från att köras. Se listan över program som matchar VNC programvara och avmarkera dessa lådor.

5 Gå till "Windows Task Manager" genom att samtidigt trycka på "Ctrl", "Shift" och "Esc" på tangentbordet. Välj fliken "Processer" och rulla ner i kolumnen där det står "Användarnamn". De enda namn som ska visas är din lokala service, Network Service System och ditt användarnamn. Alla andra namn betyder att det finns någon annan loggat in på datorn. Detta kommer att bidra upptäcka oönskad visning av datorn.

6 Kontrollera för att se om någon tittar på din webb-surfning aktiviteter. Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen" och "Network och Internetanslutningar." Klicka på ikonen "Internet Options" för att dra upp ett fönster. Välj fliken "Anslutningar" och klicka på "LAN-inställningar." Under där det står "proxyserver" om rutan är markerad med en lokal IP-adress och ett portnummer, då programvara används för att visa eller spionera på dina besökta webbplatser.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com