Hur man låsa upp tangentbordet på en bärbar dator

October 22

Hur man låsa upp tangentbordet på en bärbar dator


Ett tangentbord kan bli låst till en rad olika skäl, vare sig det är ett externt tangentbord för en stationär dator eller en internt inrymt laptop tangentbord. Antalet lås nyckeln kan av misstag slås på, kan datorn behöva startas om, tangentbordskabeln kan vara lös från den bärbara datorns kabeluttaget eller tangentbordet kan vara helt felaktiga och behöver bytas ut. Ingen av dessa potentiella fall kräver en skicklig hand eller en stor uppsättning verktyg. Det enda verktyg eller anordning som krävs för tangentbord reparation i detta fall är en stjärnmejsel.

Instruktioner

1 Undersök ditt tangentbord för att säkerställa din "Number Lock" -tangenten inte är aktiverad. Denna aktivering indikeras av den nyckel som lyser upp. Om nyckeln är aktiverad, tryck för att inaktivera låset. Antalet Lock-tangenten inaktiveras en hel del av tangentbordet annars.

2 Starta om datorn om antalet Lock-tangenten är inte problemet. En enkel omstart kan lindra tangentbordet problem.

3 Koppla bort tangentbordet från datorn om du använder ett externt tangentbord anslutet till en stationär maskin. Anslut tangentbordet och testa sina nycklar.

4 Ta ut batteriet ur datorn om du använder en bärbar dator. Stäng av den bärbara datorn, dra ut nätsladden från strömkällan och vänd enheten för att komma åt utlösningsmekanism batteriet på undersidan. Skjut denna mekanism för att ta bort batteriet, sedan ersätta den och testa tangentbordet.

5 Kontrollera tangentbordskabeln om du använder en bärbar dator. Ta bort alla skruvar på undersidan av den bärbara datorn med en stjärnskruvmejsel. Vänd den bärbara datorn tillbaka över. Försiktigt frigöra tangentbordet från den bärbara datorns hölje, eftersom det nu kommer att bli löst. Dra upp något att avslöja kabeln som går från botten av tangentbordet ner till den bärbara datorn bas, där den ansluter via tangentbordskabeln uttaget. Om kabeln inte är i detta uttag, är detta ditt problem. Lyft upp ena sidan av sockeln försiktigt och skjut tangentbordskabeln igen. Tryck ner ordentligt på sockeln för att låsa den på plats igen.

6 Ta bort tangentbordet helt och hållet för ersättning om inget av dessa felsökningsförsök fungerar. Med ett externt tangentbord, bara ta loss den från datorn. Med en bärbar dator, se till att skruvarna är av den bärbara datorns undersida, sedan dra upp tangentbordet och efter att lyfta upp på tangentbordskabeln uttaget och glider ut kabeln.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com