Callback-funktionen i Java

December 18

Callback-funktionen i Java


Sun Microsystems släppte första programmeringsspråket Java 1995. Sedan dess har denna fri plattform har drivna applikationer, spel och verktyg på mer än 850 miljoner persondatorer, mobiltelefoner och andra enheter. Medan dag till dag användare kanske inte märker callback-funktionen i Java, programmerare använder en motsvarighet till denna kod för att effektivisera Java funktioner och öka inter mellan objekt.

callback Grunderna

I programmeringsvärlden, callback-mekanismer tillåter en metod i ett objekt för att interagera med en separat metod i ett annat objekt. Via denna funktion, en metod "frågar" en annan metod för att informera den eller ringa tillbaka, när en förprogrammerad, specificerad händelse - såsom en prisförändring på en onlinebutik eller en uppdatering till en blogg - inträffar. När händelsen inträffar uppmanas callback-funktionen ofta koden för att utföra en annan funktion via en funktion pekare. På detta sätt, callbacks underlättar en tvåvägsutbyte av informations- och datorresurser.

Java Implementation

Som programmeringsspråket Java inte stöder pekare, Java programmerare använder en del av språket som kallas gränssnitt för att skapa Java motsvarighet till callback-funktionen. För att göra detta, programmerare definiera ett enkelt gränssnitt för att förklara åkallan av en specifik metod. Programmerare kan genomföra denna funktion genom att ange klassen för att signalera en intressant händelse och sedan åberopa en metod som är lämpligt.

Information Hiding

Förutom att utföra tvåvägs informationsutbyte funktioner, callback-medel i språket Java-programmering tillåter programmerare att korrekt använda informations gömmer tekniker eller metoder som avslöjar bara den information som krävs om genomförandet av en klass. Informationen gömmer möjliggörs av dessa funktioner hjälper effektivisera Java-kod, vilket förhindrar koppling mellan klasser, vilket i sin tur förhindrar klasser från att bryta varandra.

I jämförelse

Övriga programmeringsspråk, inklusive C, C ++ och PHP, stödja en mer traditionell genomförande av callback-funktionen. Vissa programmerare hävdar att Java brist på en pekare funktion gör det möjligt för en mer säker metod för återuppringning, som pekaren-åberopas återanrop enbart förlita sig på den bedömning av programmeraren. Dock är Java funktion motsvarande callback inte oflexibel. Till skillnad från andra programmeringsspråk, Java version av callback tillåter programmerare att fastställa metoderna kallas vid körning.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com