Lista över Mikroprocessorer

July 30

Lista över Mikroprocessorer


Klassificering av en dators centralenhet (CPU) är baserad på tillverkaren och socket typ. De två största tillverkarna av datormikroprocessorer är AMD och Intel. Varje tillverkare har flera rader av processorer som är kompatibla endast med specifika proprietära processor uttag. Processorer är också uppdelat i processorfamiljer som har liknande funktioner med en rad olika prestanda. Processorfamiljer är vidare indelade i stationära och mobila versioner. Mobila processorer är i allmänhet mindre kraftfull än stationära modeller eftersom de gynnar effektivitet över prestanda.

AMD Desktop

Moderna AMD stationära processorer är kompatibla med AM2 + och AM3 processorsockeln. Socket AM3 stöder de mest moderna AMD-processorer från Phenom och Phenom II-familjer. Dessa processorer stödjer dubbla, trippel-, quad- och hex-core processorer. De äldre Phenom-processorer stöder inte sex-core processorer; Men, gör de stöder en L3 datacachen upp till 2 MB. Den andra generationen stöder alla fyra kärnkonfigurationer och större L2 och L3 uppgifter cachar på upp till 3 och 6 megabyte, respektive.

AMD Mobile

De flesta moderna mobila processorer från AMD inkluderar mobila versioner av processorfamiljerna Phenom II och Athlon II. Dessa processorer är kompatibla med AMD: s mobila processorsockeln S1 och är utformade för bärbara och bärbara datorer. Athlon modellerna är en äldre familj av mobila processorer som uppdaterats med stöd för DDR3-1066 systemminne. Athlon modellerna finns endast i dual-core konfigurationer och stöd processor hastigheter upp till 2,4 GHz, men inte en L3-cache. De mobila Phenom II-processorer stöder dual-, trippel- och quad-core processorer med snabbare totala bearbetningshastigheter och stöd för snabbare DDR-1333 systemminne.

intel dektop

De senaste stationära processorer från Intel är kompatibla med processor uttag LGA 1366 och 1156. Det finns fyra familjer av Intel stationära processorer med hjälp av dessa uttag: den I3, I5, I7 och I7 Extreme familjer. I3-processorer är budgetmodeller som består av dual-core processorer med hastigheter upp till 3,33 GHz med L3-cache storlekar upp till 4 MB. I5 linje ger vanliga prestanda när du använder dubbla och fyrkärniga modeller märk upp till 3,6 GHz med L3 cachar upp till 8 MB. I7-processorer är högpresterande modeller i kvadranterna och hex-core konfigurationer rankade upp till 3,46 GHz. Extreme Edition innehåller en olåst klocka multiplikator gör det lättare att överklocka. I7 modeller ger också integrerade minnesstyrenheter med trippel kanal minnesstöd.

Intel Mobile

De senaste Intel-mikroprocessorer utformade för mobila datorer har Core i7 och Core i5 mobila processorer. Core I5 ​​modellerna är dual-core processorer med hastigheter på upp till 2,67 GHz. I7 Mobile modeller finns i dubbla och fyrkärniga konfigurationer märk hastigheter mellan 1 och 2,8 GHz. Intel Mobile processorer är kompatibla med fem olika processor uttag: G1, G2, BGA 1023, 1224 och 1228. Den I7 mobila processorer finns även i en extrem version som har en olåst klocka multiplikator.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com