Hur man använder Excel för finansiella funktioner

April 13

Hur man använder Excel för finansiella funktioner


Kalkylblad hjälpa användarna att analysera och organisera stora mängder data. Detta gäller särskilt för finansiell analys och beslutsfattande. Microsoft Excel är ett av de mest populära kalkylprogram tillgängliga. En anledning MS Excel är så populärt är på grund av dess användarvänlighet med finansiella funktioner.

Instruktioner

1 Bestämma problemet. Var specifik. Excel har många olika finansiella funktioner, varav en del skiljer sig endast något. I det här exemplet vill du bestämma upplupen ränta för ett värdepapper som ger periodisk ränta.

2 Använd listan finansiella funktioner för att avgöra vilken funktion som är bäst för ditt problem. Läs igenom varje funktionsbeskrivning att bäst avgöra matchen (se referenser). Den allra första funktionen i listan är ACCRINT, som används för att beräkna upplupen ränta för ett värdepapper som ger periodisk ränta. Detta är en perfekt match.

3 Klicka på formel som bäst passar dina behov. Läs igenom beskrivningen att förstå variablerna och hur Excel beräknas formeln.

4 Definiera variabler. Varje variabel förklaras i formeln beskrivning. Definiera varje variabel för din lösning och sätta varje variabel i en annan cell. Till exempel, är formeln för ACCRINT: ACCRINT (fråga första_ränta, betalning, taxa, pari, frekvens, basis). Varje formel har olika variabler så det är viktigt att läsa beskrivningen för formel du vill.

5 Anslut dina variabler i ekvationen. Kopiera formeln i cellen där du vill se svaret. Börja med "=" tecken. Varje formel i Excel börjar med ett "=" tecken. Till exempel, är formeln för att lägga "= sum (nummer ett, nummer två ...).


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com