Hur man skapar ett diagram i Access 2003

April 16

Hur man skapar ett diagram i Access 2003


Diagram eller grafer skapas i eller läggas till rapporter och formulär i Access 2003. diagram ger en grafisk representation av data, förbättra visuella intryck och medhjälp förståelse av de data som presenteras. Microsoft Access 2003 har följande typer av tvådimensionella diagram tillgängliga: kolonn, bar, linje, paj, scatter, område, munk, radar, yta, bubbla, stock, cylinder, kon och pyramid. Kolonnen, bar, linje, paj, område, yta, cylinder, kon och pyramid finns också som tredimensionella diagram.

Instruktioner

Skapa ett diagram i en ny form eller rapport

1 Öppna Microsoft Access 2003. Klicka på "File" och "Open" från menyraden. Markera databasen och klicka på "Öppna" -knappen. Välj "Rapporter" eller "formulär" från "objekt" rutan. Klicka på "Ny" -knappen i verktygsfältet i "databas" fönstret.

2 Markera "Chart Wizard." Välj tabell eller fråga, som innehåller data för diagrammet i listrutan. Klicka på "OK" -knappen. Välj de fält som ska ingå i diagrammet. Klicka på ">" knappen. Klicka på "Nästa" -knappen.

3 Välj typ av diagram genom att klicka på bildrepresentation till vänster i fönstret. Klicka på "Nästa" -knappen. Klicka och dra fält knapparna på den högra sidan av fönstret till prov diagrammet för att utforma layouten. Klicka på "Förhands diagram" för att testa layouten. Klicka på "Nästa" -knappen.

4 Skriv en rubrik för diagrammet under "Vad titel vill du ha för ditt diagram?" Välj den radiella för att ange om en legend visas. Välj för att "Öppna rapporten (eller form) med diagrammet som visas på den." Klicka på "Finish" -knappen.

5 Klicka på "File" och "Spara som" i menyraden. Skriv in ett namn för rapporten i "Spara som" fönstret. Klicka på "OK" -knappen.

Lägg ett sjökort till ett befintligt formulär eller rapport

6 Öppna Microsoft Access 2003. Klicka på "File" och "Open" från menyraden. Markera databasen och klicka på "Öppna" -knappen. Välj "Rapporter" eller "formulär" från "objekt" rutan. Högerklicka på namnet på rapporten eller formulär som du kommer att lägga diagrammet. Välj "design View" i menyn.

7 Välj "Verktyg" från "Form Design" i verktygsfältet. Högerklicka på "Toolbox." Välj "skräddarsy" i menyn. Välj "Verktyg" från "kategorier" rutan på "Kommandon" -fliken. Klicka på "Chart" i "Kommandon" rutan. Dra "Chart" ikonen till "Toolbox". Klicka på knappen "Stäng" i "skräddarsy" fönster.

8 Klicka på "Chart" i "verktygslådan". Klicka i området av rapporten eller formulär där du vill placera diagrammet. Klicka på "Båda" under "Visa" i "Chart Wizard." Välj tabell eller fråga som du vill använda i diagrammet från den vita rutan. Klicka på "Nästa" -knappen.

9 Välj de fält som ska ingå i diagrammet. Klicka på ">" knappen. Klicka på "Nästa" -knappen. Välj typ av diagram genom att klicka på bildrepresentation till vänster i fönstret. Klicka på "Nästa" -knappen.

10 Klicka och dra fält knapparna på den högra sidan av fönstret till prov diagrammet för att utforma layouten. Klicka på "Förhands diagram" för att testa layouten. Klicka på "Nästa" -knappen.

11 Länka formulärfält till diagramfält med hjälp av rullgardinsmenyerna. Klicka på "Nästa" -knappen. Skriv en rubrik för diagrammet under "Vad titel vill du ha för ditt diagram?" Välj den radiella för att ange om en legend visas. Klicka på "Finish" -knappen.

12 Klicka på "File" och "Spara" i menyraden.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com