Hur fungerar en lasermus Arbete?

April 21

Hur fungerar en lasermus Arbete?

En kort historia

År 2004, Logitech MX 1000 blev den första allmänt tillgängliga datormus som används laserljus för att kontrollera förflyttning av en skärm pekare. Även om begreppet en anordning för att styra en dator infördes 1964, gjorde datormus inte komma in i det allmänna medvetandet fram till införandet av Apple Macintosh 1984.

Laser Marks Tredje generationens mus Technology

Laserteknik är tredje generationen av datormus teknik. Den första möss, som infördes 1972, var mekaniska, med hjälp av en boll som rullade över plana ytor. De använde den rullande bollen för att detektera hastighet och rörelse, och informationen sedan återspeglas i var och hur snabbt datorns pekaren flyttas.

Men på grund av dess mekaniska natur, musen tillgänglig oprecis information den släta gummiboll uppsamlades repor och metallvalsarna samlades damm.

Omkring 1980, den första serien av optiska möss visade sig, att ersätta den mekaniska förfader. Den optiska musen använder en lysdiod för att upptäcka förändringar i rörelse genom att skanna en yta mer än 1000 18-by-18 pixel bred bildrutor per sekund.

Inne i Laser Mouse

En viktig faktor som skiljer datormöss är deras upplösning. Till exempel, medan en optisk mus erbjuder en upplösning på 800 punkter per tum (DPI), som ersätter den LED med en laser ökar DPI till cirka 2000. Den ökade upplösningen översätter till större precision.

Tillsammans med ökad upplösning, är lasermöss också noteras för strömbesparing, inklusive trådlös drift. Snarare än att producera en kontinuerlig ljusstråle, lasermöss iaktta en standby eller viloläge där ljuset dämpas när den inte används och återgå till full effekt när de flyttas.

Lasermöss också ta bort behovet av en musmatta. Medan optiska LED möss behöver enfärgade mus mattor för att förhindra förväxling av rörelsedetektering, kan lasermöss arbeta med eller utan en musmatta.

Faktorer i Välja Laser eller optiska möss

Ett antal faktorer bör beaktas vid beslut om att köpa en optisk eller lasermus. Dessa faktorer inkluderar pris, användningsmönster och specialtillämpningar.

Även om de flesta nya datorer som köps inkluderar en optisk mus, kommer en lasermus kosta mer i genomsnitt. Om du är kostnadsmedvetna eller är nöjd med den optiska musen, kan en laserbaserad musen inte behövas.

Hur och var du använder datorn kan också bestämma om du väljer en lasermus. Om du är mobila eller kräva musen för att alltid vara aktiv, såsom i en kontorsmiljö, kanske du föredrar en LED mus.

Men det finns tillfällen när en lasermus är perfekt. Om du behöver precision, såsom att arbeta med arkitektur ritningar, eller är en grafisk konstnär, kan högre DPI av en lasermus föredras framför en LED-optik alternativ. Spelare, som kräver både snabbhet och noggrannhet, blir alltmer fans av laserdatormöss.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com