120Hz Vs. 60Hz Bildskärmar

January 31

Den "uppdateringsfrekvens" för datorskärmar hänvisar till den hastighet med vilken displayen uppdateras bilden. Detta mäts i "Hertz," eller "Hz" för kort. Till exempel har en vanlig platt-bildskärm en 60 Hz uppdateringsfrekvens, vilket innebär att det kan ändra bilden 60 gånger per sekund.

Uppdateringsfrekvens

En 120Hz bildskärm kan, teoretiskt, uppdatera bilden på skärmen dubbelt så snabbt som en bildskärm med en 60 Hz uppdateringsfrekvens. Eftersom en 120Hz bildskärm kan uppdatera bilden snabbare, innebär detta teoretiskt att en film eller tv-spel kommer att köras smidigare. Detta beror emellertid också mycket på kvaliteten och typ av media som du använder och när det gäller videospel, grafikkortet.

Pris

I många fall, högre siffror är bara ett marknadsföringsknep. Många konsumenter automatiskt anta att en 120Hz bildskärmen kommer att ge dem en bättre användarupplevelse än en 60 Hz bildskärm. På grund av detta, tillverkare bump ofta upp priserna, vilket innebär 120Hz bildskärmar är betydligt dyrare än vanliga 60Hz monitorer.

3D Video

Det finns en stor fördel med 120Hz bildskärmar. Om du har en nVidia 3D Vision kit, vilket gör att du kan njuta av tredimensionella filmer och spel, är en 120Hz bildskärm faktiskt krävs.

bildkvalitet

Medan 120Hz bildskärmar hävdar att eliminera skakningar och gör för smidigare uppspelning i verkligheten de flesta användare kommer att märka liten eller ingen skillnad.

frame Rate

I videospel, avser bildhastigheten till den tid bilden uppdateras per sekund. Det anses allmänt att ett spel ska köras på minst 25 bildrutor per sekund för att det ska vara bekvämt spelbar. På högre spec system, kan vissa spel körs på fyra eller fem gånger detta eller ännu mer. Men vad du ser på skärmen blir bara vad skärmen kan visa. Till exempel, om ditt spel är igång på 80 bildrutor per sekund, kommer du att se endast 60 bildrutor per sekund på en 60Hz monitor. Men i verkligheten är det inte egentligen ett problem, eftersom det mänskliga ögat inte ens kan uppfatta mycket mer än detta.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com