Min Anti-Virus datorn låser sig när jag sätter en DVD / CD

December 6

Min Anti-Virus datorn låser sig när jag sätter en DVD / CD


Många anti-virus program är utformade för att erbjuda "realtid" skydd; Med andra ord, de tar en aktiv hållning för att identifiera säkerhetshot innan de slå rot på systemet. I vissa fall handlar det om att skanna nya medier, såsom CD, DVD och USB-enheter, som de initieras. Om ditt anti-virus verktyg fryser datorn när en DVD eller CD-skiva, är det troligt att programvaran försöker skanna media och kraschar på grund av ett problem med skivan eller anti-virus program själv.

Kolla Anti-Virus

Du kan behöva inaktivera realtidsgenomsökning eller optisk enhet skanning inifrån antivirusverktyg. Kontrollera den inbyggda hjälpdokumentation för detaljer, som de exakta inställningar och processen varierar mellan programmen. Rapportera felet till utvecklaren så att en fix kan tillämpas. Dessutom, se till att du kör den senaste versionen av anti-virus verktyg. Det bör finnas en inbyggd automatisk uppdateringsfunktionen, eller så kan du söka efter nya versioner på produktens hemsida. Kör den senaste versionen av programvaran ger maximal kompatibilitet med annan programvara och hårdvara, och tillämpar de senaste buggfixar.

Kolla optisk enhet

Det är möjligt att ett kommunikationsfel mellan den optiska enheten och anti-virus program som orsakar dator att frysa. Bläddra till enheten tillverkarens webbplats för att söka efter ny firmware. Installera den senaste firmware för enheten kan förbättra kompatibiliteten med resten av systemet, med operativsystemet och med program inklusive din anti-virus verktyg. Om möjligt, kontrollera uppgifterna och strömanslutningar leder från enheten, men detta är sannolikt bara vara en fråga om du får andra problem med den optiska enheten.

Kontrollera DVD / CD-skiva

En annan möjlig orsaken bakom frysningen är att CD- eller DVD i fråga orsakar frysning. Skivan kan vara skadad, och i sin tur anti-virus program är att ha problem med att läsa det. Om du har problem med en skiva i synnerhet torka av den med en mjuk trasa för att avlägsna damm. Om skivan var en du själv har skapat, är ett annat alternativ för att bränna det igen från början. Alternativt, installera en analys-och-återställningsprogram som CDCheck (se Resurser för en länk) för att söka efter problem på själva mediet.

Ytterligare felsökningssteg

Om problemet kvarstår, finns det andra åtgärder för felsökning du kan vidta. Om problemet har nyligen varit i bevis, kör Systemåterställning från Start-menyn att rulla tillbaka programvaran Windows och hårdvarukonfigurationen till ett tidigare tillstånd. Användar dokument och data kommer att förbli orörd. En annan möjlighet är att en tredje part program som orsakar en konflikt. Stänga alla onödiga bakgrundsprogram och verktyg, i synnerhet de som är relaterade till CD / DVD-eller optisk enhet övervakning för att kontrollera om detta löser problemet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com