Top Ten Linux Console Applications

May 3

Top Ten Linux Console Applications


Det grafiska användargränssnittet (GUI) har blivit ansiktet av moderna datorsystem. De flesta användare är så vana vid eleganta utseende fönster, dialog ramar och knappar som den klassiska kommandoraden, din direktlänk till kärnan i operativsystemet, har fallit ur bruk för de flesta användare. Emellertid är kommandoraden (som nås i en terminal eller konsol) som vanligen används av Linux-användare. Dessa är några av de mest användbara och underhållande kommandoradsprogram.

Lodjur

Lynx är en konsol-baserad webbläsare. Det gör allt webbläsaren skulle göra, inifrån din terminal.

Tall

Pine var en av de ursprungliga program från slutet av 80-talet, växer i dagens e-postklienter. Det har uppdaterats genom åren, så det är fullt funktionell i dagens värld.

Topp

Top är en av de otroligt användbara verktyg som de flesta människor tar för givet. Det drar upp en lista över varje process som körs på datorn, visar hur mycket av systemets resurser tas upp, och ger dig dess process-ID-nummer (PID).

Döda

Makabra det än kan låta, är detta en annan viktig program på kommandoraden. Det är den ursprungliga formen av "Force Quit" skära av program som kan ha blivit svarar.

VI

Detta är den utförliga textredigerare som någon allvarlig programmerare och Linux entusiast borde veta hur man använder.

rTorrent

rTorrent är en multifeatured konsolbaserad bit-torrent-klient. Denna lätta program innehåller funktioner som sparar sessioner och fjärrhantering via SSH.

SSH

Secure Shell kan du säkert få tillgång till dina konton på en annan dator över Internet. De potentiella användningsområdena för detta är oändliga.

NetHack

En klassisk textbaserad fantasy rollspel (RPG) för dig att dra upp och spela i timmar i sträck.

GPG

En öppen källkod ansökan om att använda PGP-kryptering. Du skapar en offentlig och en privat nyckel, som du kan använda för att säkert signera e-post och dokument. Dessa säkra signaturer både verifiera dig som dokumentförfattaren och att dokumentet har varit oförändrad från det att du skickade det.

Mindre

Linux som ett system håller omfattande loggar av allt systemet gör. Dessa är textfiler med enorma längd, och mindre bidrar till att visa dem för system felsökning mycket lättare.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com