Hur man gör vissa program på min USB Flash Drive starta automatiskt

May 6

Hur man gör vissa program på min USB Flash Drive starta automatiskt


I många fall är det bra att ha vissa program öppnas automatiskt när du sätter in en flash-enhet. Lyckligtvis är det relativt lätt att ge den här funktionen på din USB-minne med hjälp av "autorun" förmågor som är inbyggda i Windows. För att göra detta måste du skapa en fil som heter "Autorun.inf" i rotkatalogen på din flash-enhet (det betyder att det kan inte vara inne i en undermapp på enheten).

Instruktioner

1 Öppna Anteckningar på din dator, och skapa en ny textfil. Klicka på "File" och sedan "Spara" och navigera till din flash-enhet. Skriv in namnet "Autorun.inf" i filnamnet fönstret, och se till att menyn "Spara som typ" har "Alla filer

(.)" Valts. Klicka på Spara.

2 Typ "[autorun]" i första raden i filen, inte inklusive citattecken. På nästa rad, skriv "öppen = YourFile.exe" utan citattecken, som ersätter "YourFile" med namnet på den fil du vill öppna. Du kan lägga till fler linjer i form av "öppen = YourFile.exe" om det finns flera program som du vill öppna.

3 Spara ändringarna du har gjort i filen Autorun.inf genom att klicka på "File" och sedan "Spara". Nästa gång du sätter din flash-enheten, kommer programmet (s) du har valt öppnas automatiskt.

Tips

  • Det är möjligt att slå Autorun av på några specifika Windows-maskin - maskiner, i vilka det är avstängd ignorerar Autorun filen och kommer inte att öppna alla program automatiskt. Se till att Autorun är aktiverat på din maskin för att använda den här funktionen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com