Hur konvertera BCD till decimal

May 28

BCD (BCD) är en metod att representera decimala tal av deras binära siffer ekvivalenter. Decimaltalen varierar från noll till nio, medan noll och en är de enda två siffror som utgör det binära systemet. I BCD är en siffra i decimal representeras av fyra binära siffror som består av noll och ett. Medan omvandlingen från BCD till decimal kan vara svårt, är det automatiserade online-konvertering verktyg som förenklar denna uppgift.

Instruktioner

1 Utföra konverteringen med hjälp av enheten jonglör webbplats. Välj "BCD" de alternativ som ges under "Start enhet." Välj "decimal" de alternativ som ges under "Destination enhet." Ange BCD värde i fältet nedan "BCD." Klicka på "skicka värde" länken nedan detta fält för att få motsvarande värde i decimaler.

2 Konvertera från BCD till decimal använder Brooklyn College online konverteringsverktyg. Ange BCD värde i fältet "binära tal för att konvertera." Klicka på "Konvertera till decimal" -knappen. Resultatet kommer att visas i den "decimal representation" -fältet.

3 Konvertera från BCD till decimal eller hexadecimal använder Mathisfun webbplats konverteringsverktyg, som utför omvandlingen i realtid. Ange BCD värdet i "Binary" fältet. De decimala och hexadecimala ekvivalenter är visade i de "Decimal" och "hexadecimal" -fälten, respektive.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com