Övervaka bärbara datorer på en annan dator

July 5

Om du har både en bärbar dator och ett skrivbordssystem, kan du övervaka användningen av din bärbara dator när andra människor att komma åt den. Du kanske också vill göra ändringar på din bärbara dator när den inte är i din ägo. Båda problemen kan lösas enkelt genom att dra nytta av fjärrskrivbordskontroll funktion som är inbyggd i Windows operativsystem. Genom att sätta upp fjärrskrivbordskontroll alternativ, kan du övervaka din bärbara dator när den är ansluten till Internet.

Instruktioner

Remote Desktop Software

1 Gå till den bärbara datorn du vill övervaka och logga in på ett administratörskonto. Öppna Start-menyn och välj "Kontrollpanelen." Klicka på "Prestanda och underhåll."

2 Klicka på "System" och navigera till "Remote" -fliken. Klicka på kryssrutan "Tillåt att användare fjärransluter till den här datorn" och sedan klicka på "Apply".

3 Stäng fönstret och klicka på "säkerhetsinställningar." Välj "Windows-brandväggen." Ta bort markeringen från rutan "Tillåt inte undantag." Klicka på "OK."

4 Öppna fliken "Undantag" och klicka på kryssrutan "Remote Desktop". Klicka på "OK." Återgå till "Prestanda och underhåll" fönstret och välj "System".

5 Navigera till "Computer Name" -fliken. Notera namnet under "Fullständigt datornamn."

6 Gå till den dator du vill använda för att övervaka den bärbara datorn. Öppna Start-menyn och klicka på "Tillbehör". Klicka på "Kommunikation" och klicka sedan på "Anslutning till fjärrskrivbord."

7 I textrutan skriver datornamn du antecknade tidigare. Klicka på "Anslut". Skriv in användarnamn och lösenord för den bärbara datorns administrativa konto och klicka på "OK".

8 Se det nya fönstret som visas för att övervaka vad som händer på den bärbara datorn. Flytta musen i fönstret för att ta kontroll över den bärbara datorn och få tillgång till alla filer som lagras på hårddisken.

Tips

  • Om den bärbara datorn du försöker övervaka använder ett tidigare operativsystem än Windows XP, måste du ladda ner Windows fjärrskrivbordet paket till den bärbara datorn (se Resurser).
  • Om ingen av de datorer som du använder har Windows XP eller Windows Vista kan du istället ladda ner och installera en tredje part fjärrskrivbordsprogram på båda datorerna (se Resurser).
  • Om du har en tredje part brandvägg installerad på någon av datorerna, kan det hindra dig från att övervaka den bärbara datorn. Stäng av båda brandväggarna medan fjärr tittar på bärbara dator om du stöter på problem.
  • Den bärbara datorn måste vara påslagen och ansluten till Internet eller om du inte kan komma åt det genom fjärrskrivbordsprogrammet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com