HP Laptop DVD Felsökning

July 30

HP Laptop DVD Felsökning


HP Bärbara datorer är i allmänhet betraktas som högkvalitativa konsumentkvalitet bärbara datorer. Men om du upptäcker att din DVD-enhet på HP-datorn inte fungerar, misströsta inte. Det finns gott om små frågor som kan orsaka problemet. Genom att köra några systemkontroller och utföra några grundläggande felsöknings operationer, kan du få din dators DVD-enhet tillbaka i funktionsdugligt skick.

DVD Problem

Ibland lösningen på de mest komplexa problem är den enklaste. Om du har problem med en viss DVD eller CD, försöka sätta in en annan, och se om det fungerar. Om den specifika skivan du försöker använda är repad eller scuffed, då det förmodligen inte kommer att fungera i enheten, och det kan faktiskt skada din enhet om delar av det faller av när du försöker köra den. Om en annan skiva körs i enheten, sedan försöka rengöra den första skivan, eller byta ut den om skadan är alltför omfattande.

Windows-baserade frågor

Om DVD-enheten kommer att läsa en Windows-baserad Boot CD, men ingenting annat, innebär detta att det finns ett problem med operativsystemet, snarare än enheten. Detta problem orsakas vanligtvis av antingen ett register fel eller ett problem drivrutin. Det enklaste sättet att åtgärda dessa problem är genom att återställa BIOS. På HP, trycker på strömbrytaren, och sedan när startskärmen dyker upp, tryck på "F2" knappen, och när BIOS startar upp, trycker "F9" återställa standardinställningarna. Tryck sedan på "F10" för att spara och avsluta. När Windows startar helt, prova DVD-enheten igen.

kraft Issues

DVD-enheten bör ha en ljus bredvid utmatningsknappen. Om lampan inte tänds när datorn är påslagen, det finns en maktfråga. Om du är bekväm att öppna datorn, lossa baksidan av den bärbara datorn (med hjälp av en skruvmejsel), och se till att den gula strömkabeln är ansluten till enheten. Om den är ansluten och det finns inget ljus, gå till en elektronikaffär och hitta en ersättare sladd. Om du inte är bekväm att ersätta sladden, kontaktar HP: s support på 800-474-6836 för reparationsinformation.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com