Hur man fixar en Windows Ingen diskfel

August 9

Hur man fixar en Windows Ingen diskfel


När du slår på datorn, kan du få en "No Disk" visas. Enligt Microsofts webbplats, är detta eftersom Windows inte kunde hitta din dator. Det finns åtgärder för att följa för att reparera glitch. Som webbplatsen Windows råd, bör du gå vidare till nästa steg endast om Windows inte svarar på den föregående. Du skulle kunna vara att ta emot meddelandet för ett brett spektrum av skäl, från behovet att starta om för att en trasig dator.

Instruktioner

1 Kontrollera din dator efter virus. Enligt webbplatsen en förtärande Experience, gör detta genom skanning med en viruskontroll eller en anti-spyware-program.

2 Försök att ändra tilldelning av enhetsbeteckningar. Som artikeln om en förtärande Experience instruerar, börja med att se till att alla flyttbara och media enheter har en anslutning till datorn. Gå sedan till "Den här datorn" högerklicka på den och tryck på "Hantera". När du är i fönstret, tryck på "Diskhantering". Sedan leta efter "Ändra enhetsbeteckning och sökvägar" och välj en annan bokstav än den som nu är i ditt system. Sedan spara eventuella ändringar du har gjort.

3 Ta bort alla skivor, hårddiskar och USB-kablar. Som Microsofts webbplats påpekar, kanske Windows producera detta felmeddelande om man försöker starta upp från flyttbara objekt som du har på din dator i stället för från hårddisken.

4 Rensa alla tidigare filer listor, dokument och mappar. Enligt en förtärande Experience, kan problemet vara att närvaron av din flyttbara media i kombination med listor från tidigare användning är förvirrande datorn.

5 Kontrollera din hårddisk. Om hårddisken är delvis korrupt och du har Windows XP, kan du kanske att fixa det genom att installera en reparation program, som webbplatsen Windows påpekar. Men om det är hela hårddisken, är det dags att byta ut den.

Tips

  • har alltid säkerhetskopiera filer. Gör kopior av allt arbete vid behöva byta ut hårddisken. Annars kommer du att förlora alla dina hårt arbete om det visar sig att hela hårddisken eller USB-sladd eller annan lagringsenhet, var skadad. Med säkerhetskopiorna kommer att göra återställningen lätt.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com