Rekommenderade BIOS-inställningar för en 780i

March 3

Rekommenderade BIOS-inställningar för en 780i


NVIDIA nForce 780i styrkrets med Single Link Interface kom på marknaden under flera Intel licensierade varumärken i början av 2008. Med hjälp av DDR2 snarare än snabbare DDR3 RAM bas, 780i var inte alls lika imponerande som dess betydligt dyrare storebror, 790i. Men vad den saknade i snabbhet och skalbarhet det består i stordriftsfördelar. Den 780i var mycket rimligt prissatta med tanke på nivån av funktioner och dess överklockningsfunktioner, vilket gör att BIOS kontroll inställning som mer än motiverat sitt måttlig kostnad.

Fabriks BIOS Settings

North Bridge NVIDIA nForce 780i SLI styrkrets kom ur lådan med en "Enthusiast BIOS Enhanced" klar ombord CMOS. Detta gjorde justeringar användar inställning omedelbart som moderkortet i samband med FSB timing, CPU-kärna hastighet, temperatur, spänning och valet av grafikkortet. De dubbla och tredubbla SLI broar som följde moderkortet gjorde valfritt antal enkla, dubbla eller tredubbla kort val möjliga. NVIDIA levererade en kontrollpanel och systemmonitorn så att användarna kan optimera alla systeminställningar utan att lämna operativsystemet GUI. Återställa CPU och övergripande BIOS-inställningar till fabriksnivå skulle kunna åstadkommas från kontrollpanelen genom att klicka på en enda knapp som möjliggör en betydande grad av användarjustering och experimenterande.

Överklockning BIOS

Den 780i ombord tydliga CMOS kontrollpanel gjort stänga onödiga funktioner såsom nätverksgränssnitt, ombord modem och oanvänd SATA, ATA eller ljud controllers relativt enkla. Den 780i MB hade ingen ombord grafikkort, placera alla gränssnitt videokontroll i operativsystemet GUI. Ställa CPU klockfrekvens och spänning, tillsammans med ökande minneshastighet och tillgång utfördes på BIOS-inställningarna dialogrutan i fönstret operativsystemet med NVIDIAs kontrollpanel.

frågor

De ursprungliga 780i BIOS-inställningarna är tillåtna för spänningsökning alternativ som hade potential att skada moderkort komponenter om missbrukas. Detta togs upp i tre separata uppgraderingar BIOS. Frågor uppstod också i de reviderade BIOS inställningar för flera nya video ombord inställningar. Dessa löstes till största delen i den sista uppsättningen av BIOS uppgraderingar.

optimera prestanda

Läsa relaterade forum när du installerar 780i kortet kan vara mycket användbar när det gäller att optimera BIOS prestanda och undvika fallgropar inneboende i överklockning. Med tanke på den liberala nivå av tillgängliga inställningar, är det tillrådligt att noggrant läsa de rekommenderade fabriksinställningarna för CPU och BIOS-chip som används. Vissa inställnings kombinationer kan orsaka allvarliga skador som inte täcks av tillverkarens garanti. Överklockning skador upphör någon garanti. Försök inte det om kunskap om moderkortstemperaturer, spänningsgränser och toleranser.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com