Hur konvertera en CDA-fil till en WAV-format

May 4

Hur konvertera en CDA-fil till en WAV-format


CDA är den typ format på CD-skivor, såsom CD-skivor du köper från musikbutiken. Den enda gången CDA-filerna fungerar är när de är på CD-skivan. Så, för att omvandla dem till WAV-format - en grundläggande ljudformat datorn använder - du behöver för att "rippa" dem från CD-skivan och på datorn i det formatet. Windows Media Player kan göra detta för dig. Bäst av allt, det är gratis och är troligen redan installerat på en dator som kör Windows.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet av Windows, välj "Windows Media Player".

2 Klicka på "Rip" -fliken i programmet, och en ny meny dyker upp. Klicka på "Format" och klicka sedan på "WAV (lossless)".

3 Sätt in CD i CD-ROM-enheten. Programmet kommer att slita musiken automatiskt till WAV-format i "Library" -fliken i Windows Media Player. Klicka på "Library" i Windows Media Player och dubbelklicka på musiken där för att spela den.

Tips

  • Äldre versioner av Windows Media Player kan kräva att du klickar på en "Rip" -knappen på fliken Rip efter att du lagt din cd i enheten för att rippa musik i stället för att ha den ripped automatiskt så fort du sätter i CD.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com