Hur man kan blockera en webbplats med hjälp av Zonealarm

March 23

Skapades 1993, Check Point Zone Alarm är en mjukvarubrandvägg som blockerar obehörig åtkomst till din dator. Det fungerar genom att dividera din nätverksåtkomst i zoner. Den betrodda zonen innehåller ditt lokala nätverk, filer och skrivare, medan zonen Internet är allt annat. Du kan också blockera webbplatser. Detta verktyg är idealisk för föräldrar som inte vill att deras barn ska få tillgång till vissa platser av misstag eller för arbetsgivare som inte vill anställda bege sig till vissa platser under kontorstid.

Instruktioner

1 Open Zone Alarm genom att dubbelklicka på "Zone Alarm" -ikonen i ditt kommando

2 Klicka på "Firewall" fliken på den vänstra sidan av skärmen.

3 Klicka på "zoner".

4 Klicka på "Lägg till".

5 Välj "Host / Site" val.

6 När popup-rutan visas, är det översta objektet "zoner". Klicka på "Pil ned" och klicka på "Block."

7 Ange i "Webbadress" av den webbplats som du vill blockera. Gå inte in i http: // och adress, bara adressen. Till exempel, skriv "Myaddress.com" inte http://myaddress.com.

8 Klicka på "OK."

9 Klicka på "Apply".

Tips

  • Granska dina Zone Alarm loggar in på en regelbunden basis, särskilt utgående trafik. Zone Alarm i inlärningsläge kommer att berätta vilka program som ber om tillgång till Internet. Om ett program behöver tillgång till Internet men håller försöker ansluta till webbplatser som du hittar tveksamt, överväga att blockera platsen, inte ansökan.
  • Du kan också blockera IP-adresser eller IP-adresser.
  • Lägg webbadresser till ditt program så att de är pålitliga platser. För att göra detta, klicka på "Lägg till" i stället för "block" i instruktionerna.
  • Klass C subnät intervall kan inte blockeras. Intervallet för klass C subnät intervallet är 10.0.0.0 till 10.255.255.255. Detta gäller inte i den fria Zone Alarm version.
  • Var försiktig när blockering med Zonealarm eller liknande personlig brandvägg. Du kan hitta dig själv oväntat inte tillgång till webbplatser som du vill. Till exempel, om du blockerar alla microsoft.com, kommer din Windows-dator inte kan komma åt säkerhetsuppdateringar, drivrutiner, patchar och online-hjälp. Medan Zonealarm kommer att visa dig vilka webbplatser du har blockerat den inte tala om när du gjorde det eller vad din avsikt var. Håll en logg i Anteckningar för att påminna dig om vad du blockerat, varför du blockerat det och när du blockerat den så att du kan jämföra dessa fakta till alla anslutnings fel kan uppstå.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com