Hur gör jag Texture i Photoshop?

March 14

Hur gör jag Texture i Photoshop?


Att fylla ett område av en bild med virvlande konsistens av marmor, kan du använda ett fotografi av den äkta varan eller "min" egen i Adobe Photoshop CS5. Genom att skapa en egen, kan du styra färgen och uppgifter om din faux finish så att det passar dina syften exakt. Du kanske tror den komplexa strukturen på en marmor yta skulle kräva massor av steg och en lång sekvens av Photoshop filter och effekter. Egentligen kan du få bra resultat från ett enkelt filter som har varit i Photoshop för en lång tid, som du kanske inte har hittat användbar innan.

Instruktioner

1 Starta Photoshop. Välj "Ny" från menyn "File" och skapar ett nytt dokument i RGB-läge. Ställ filen dimensioner och upplösning för att matcha behoven av projektet som du skapar din struktur.

2 Tryck på "D" på tangentbordet för att ställa in för- och bakgrundsfärg till svart och vitt. Tryck på "X" för att ställa in vit som förgrundsfärg.

3 Tryck på "G" på tangentbordet för att växla till "Paint Bucket" verktyg. Du kan behöva trycka på "Shift-G" för att komma till detta verktyg i stället för "Gradient Editor" verktyg.

4 Klicka på filen området att fylla dokumentets default "Bakgrund" lagret. Om du har standard öppenhet påslagen, kommer dess rutmönster försvinna som din filarea blir fast vit. Om du har inaktiverat standard öppenhet genom att trycka på "F8" för att få upp "Info" panelen, placera markören över filen området och kontrollera att RGB-färgvärden alla läsa "255."

5 Välj "Skillnad moln" från "Render" undermeny i menyn "Filter". Klicka på "OK" för att tillämpa filtret.

6 Applicera "Skillnad moln" filter flera gånger genom att trycka på "Ctrl-F" (Windows) eller "cmd-F" (Mac) för att upprepa den senaste filtret du körde. Sluta tillämpa "skillnaden moln" filter när du är nöjd med utseendet på din marmor konsistens.

7 Tryck på "F7" för att öppna "Lager" panelen om det inte är på skärmen. Håll ner "Alt" -tangenten (Windows) eller "Option" (Mac) och klicka på "Skapa ny fyllning eller justeringslager" knappen längst ner på "Lager" panelen. Välj "Gradient Map" som typ justeringslagret. Ställ in "Mode" popupmenyn till "Färg" och klicka på "OK".

8 Välj en gradient genom att klicka på triangeln vid den högra kanten av den "Gradient Map" dialogrutan eller klicka på det stångformade gradient området för att öppna "Gradient Editor." I denna redigeringsgränssnittet, kan du designa din egen lutning, börjar och slutar vid de färger du föredrar.

9 Klicka på "OK" när du är nöjd med lutning du valt eller utformat. Dialogrutan stängs och din marmormönster visas nu i färg.

10 Spara filen som en Adobe Photoshop-dokument - i .psd format - genom att välja "Spara som" i menyn "Arkiv", ange en fil plats och distinkta filnamn, och ställa in filtyp popupmenyn till "Photoshop . " Klicka på "OK" för att spara filen.

Tips

  • Platta din marmor textur dokumentet innan du använder den i en annan Photoshop-dokumentet eller en sidlayout fil. Spara den tillplattade filen under ett annat namn som en TIFF.
  • För en snabb variation på marmor konsistens du gjort, ändra övertoningsfärgen du använt eller vända dokumentet horisontellt eller vertikalt i "Trans" undermeny i menyn "Redigera" för att göra texturen ser annorlunda ut.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com