Vad är en bra CTR med Google Webmaster?

March 21

Förbättra din klickfrekvens har en direkt inverkan på mängden trafik som kommer till din webbplats. Med Googles verktyg för webbansvariga är det möjligt att se vilka sidor har den bästa klickfrekvensen från sökningar på Google. Om du vill veta hur bra det klickfrekvens är, måste du överväga flera faktorer.

Nyckelord

När du försöker ta reda på om du har en bra klickfrekvens, måste du mäta hur bred en sökterm sidan är baserad på. Om sökord som sidan är baserad på är mycket bred, bör du räkna med en lägre klickfrekvens. Med ett sökord från en mycket smal nisch, bör du räkna med en högre klickfrekvens eftersom färre alternativ finns för användaren att klicka på. Detta kommer att ha en drastisk inverkan på dina klickfrekvenser.

ranking Position

När man tittar på Google Webmaster Tools, utöver klickfrekvensen kan du också se var din sida rankas i genomsnitt. Rangordningen kan också påverka din klickfrekvens. Webbplatser som rankas i topp fem för ett visst sökord kommer vanligtvis har mycket högre klickfrekvens än de som rankas lägre än så. På grund av detta, om din webbplats rankas lägre, är en lägre klickfrekvens som kan förväntas.

Klickfrekvens

En bra klickfrekvens kan variera från ett fall till nästa. Om du riktar en mycket bred sökord och du inte rankad mot toppen av den första sidan i Google, kan en klickfrekvens på 2 procent eller mindre inte vara dåligt. Om du har en mycket riktad sida som rankas högt i Google, kan du räkna med en klickfrekvens på 10 procent mer. Hastigheten är alla relativa i förhållande till de faktorer på sidan.

överväganden

Om du tror att din klickfrekvens är inte så bra som det borde vara, kan ta de rätta stegen öka hastigheten över tiden. Till exempel är en av de viktigaste komponenterna i klickfrekvens sidans titel som du använder. Här är länken som dyker upp i sökmotorn och påverkar om användare klickar på den. Ändra meta beskrivning av sidan kan också hjälpa till så detta säger användarna vad som väntar efter att ha klickat på sidan.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com