10 sätt att snabba upp Vista

March 19

10 sätt att snabba upp Vista


Windows Vista har verktyg och processer installeras för att göra det möjligt för användaren att behålla sina datorer, och justera dess prestanda för att tillgodose deras förändrade behov.

Radera oanvända eller oönskade program

Program, även igång eller inte, använder systemresurser och ibland orsaka datorer att köra långsamt. För att öka hastigheten, öppna "Kontrollpanelen" och välj "Avinstallera ett program." Gå igenom programmet i listan klickar du på programmet du vill ta bort och välj "Avinstallera" från det grå fältet längst upp på listan.

programmet Prioritet

För att förbättra prestandan av öppna program, använd "Task Manager" för att ge dem en högre prioritet. Högerklicka på aktivitetsfältet, välj "Task Manager" och lokalisera programmet. Högerklicka på den och välj "Gå till processen." Högerklicka på den markerade programmet, välj "Priority" för att ändra hur programmet körs. Välj inte "Real Time" som prioritet ett programs. Kritiska systemprogram rörelse använda realtid och tilldela möjligheten att andra processer kan leda till att systemet stängs av.

Nätverksskrivare Sök

Vid start, sök datorer i nätverket för tillgängliga skrivare. Denna sökning fördröjer lanseringen av operativsystemet. Att inaktivera processen, typ "Nätverks- och delningscenter" i sökrutan och tryck på "Enter". Lokalisera "skrivardelning", klicka på nedåtpilen och välj "Stäng skrivardelning" och sedan klicka på "Apply".

Defragmentering

Defragmentering konsoliderar filerna skrivits på hårddisken i angränsande block och gör att datorn kan lokalisera data snabbt. För att köra programmet manuellt, klicka på "Start" typ "defrag" i sökrutan och tryck på "Enter".

Minne

Lägg till minne (RAM) till systemet för att förbättra dess prestanda. Kontrollera tillverkarens specifikationer för att bestämma den maximala mängden RAM-minne i datorn.

SuperFetch

SuperFetch använder systemresurser för att övervaka program som används ofta, och pre-laddar dem i systemets minne. Om du vill inaktivera SuperFetch, klicka på "Start" typ "tjänster" i sökrutan och klicka på "Tjänster" från resultaten. Rulla ned till och högerklicka på "SuperFetch", klicka på "Egenskaper" och välj "Disabled".

Börja

Inte alla program som startas vid start är väsentliga. Att granska listan över uppstartsprogram, typ "Windows Defender" i sökrutan och klicka på "Windows Defender" från resultaten. Klicka på "Verktyg" -knappen, sedan "Software Explorer." Klicka på "Start-up program" från kategorin box; granska och välja program för att inaktivera.

Rensa upp hårddisken

Rid hårddisk onödiga filer för att snabba upp datahämtning. Skriv "Diskrensning" i sökrutan och klicka på "Diskrensning" från resultaten. Från dialogrutan väljer du vilken grupp av filer för att rengöra och deras placering. Klicka på "OK." Markera de filer du vill ta bort och klicka på "OK".

Advanced Performance Option

Aktivera avancerade prestanda på hårddisken för att öka läs- och skrivhastighet till enheten cacheminne. Skriv "Enhetshanteraren" i sökrutan och klicka på "Enhetshanteraren" från resultaten. Leta reda på hårddisken under "Disk Drives," högerklicka på den och välj "Egenskaper". Välj fliken "Politik", välj "Aktivera avancerade prestanda" och klicka på "OK".

start~~POS=TRUNC

Ändra startordningen för att minska den tid som behövs för att starta datorn. Stäng av datorn, vänta 10 sekunder och slå sedan på datorn. Upprepade gånger trycker på "F1", "F10" eller "Delete" för att komma till "BIOS Setup". Använd piltangenterna för att markera "Boot" tryck på "Enter" och sedan ändra startordningen för datorn. Kontakta tillverkaren dokumentationen till datorn för specifika instruktioner om stegen inte fungerar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com