Vad är MICR toner?

June 18

Vad är MICR toner?


MICR står för "Magnetic Ink Character Recognition." Banker använder MICR toner för att skriva ut checkar och andra viktiga dokument för att underlätta transaktioner och hjälpa till med minskning bedrägeri.

egenskaper

MICR toner är en blandning av bläck, plast pulver, smörjmedel, förstärkare, järnoxid. Järnoxiden gör MICR toner maskinläsbara. Beroende på märke och leverantör, MICR tonerkassetter kosta mellan $ 99 och $ 329. Tonerkassetterna arbetar med varumärket skrivare som HP, Lexmark, IBM och Xerox.

Betydelse

MICR linjen är den linje av siffror vid botten av kontrollen. Siffrorna i denna linje innehåller dirigering och kontoinformation på checken. Siffrorna måste vara på denna linje för MICR maskin för att läsa den.

Hur det fungerar

När kassören matar kontrollen via registret kontrollen glider genom maskinen. Maskinen övergår magnetiska laddningar genom kontrollen när den passerar, läsa siffrorna. Programvaran överensstämmer med uppgifterna på kontot från en databas; om kontrollen är bra, är den godkänd och kontot debiteras.

överväganden

Om du får en check med felaktigt placerade MICR siffror, kontakta banken för att få råd. Felaktigt placerade MICR tal kan tyda på förfalskade eller falska checkar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com