Vad är HDCP Support?

February 28

Med piratkopierat material så utbredd på World Wide Web, har det blivit allt viktigare för digital teknik för upphovsrättsskydd för att kringgå blivande medie tjuvar. HDCP tjänar denna funktion.

Historia

HDCP är en kopieringsskydds protokoll som designades av Intel för att förhindra kopiering skyddade media när den färdas över datalinjer. Det kräver en licens för att genomföra från Digital Content Protection, LLC.

Fungera

HDCP förhindrar kopiering av HD-media med en tredelad strategi. Den identifierar varje visningsenhet och huruvida det stöder HDCP. Data som skickas över linjen är krypterade för att förhindra framgångsrika linje avlyssning. Kommunikationerna kan återkallas om HDCP upptäcker skärmen klonas eller förfalskade.

överväganden

Även HDCP har blivit en industristandard, har det brister. HDCP kan orsaka visnings problem med äldre HD-skärmar.

missuppfattningar

HDCP är inte ofelbar. Det finns många så kallade HDCP strippor tillgängliga för online-köp som Skala HDCP-kryptering och kodning, vilket gör strömmande HD-innehåll på skärmen.

fördelar

Även om det inte 100 procent effektivt, HDCP sänker digital piratkopiering genom att färre personer kunna kopiera media. Detta hjälper till att hålla film och musikpriserna ner eftersom fler människor köper legitima kopior och därmed hålla intäkterna för respektive bolag.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com