Hur ser F6 knappen?

August 31

Hur ser F6 knappen?


Den översta raden av tangenter som börjar med "F" på ett tangentbord kallas funktionstangenter. Funktionstangenter utföra olika uppgifter i olika program, men uppgifterna är vanligtvis likartad i program. Till exempel kommer "F1" för att öppna hjälpfilen för nästan alla datorprogram, men det är upp till programmets utvecklare att programmera den att göra så.

standard~~POS=TRUNC

I de flesta program kommer att trycka på "F6" flytta datorn markör, eller textinmatningsmarkören, till en annan del av programmet. Till skillnad från "Tab" -tangenten, som flyttar markören till nästa valbara komponenten, den "F6" -tangenten flyttar typiskt markören till en annan del av det aktuella programfönstret. Till exempel i de flesta webbläsare på "F6" -knappen kommer att flytta markören från en komponent på en webbsida till webbläsarens adressfält eller vice versa.

kombinations~~POS=TRUNC

Den "F6" -knappen kan också kombineras med specialtangenter som "Shift", "Alt" eller "Ctrl". När den används tillsammans med "Shift" tangenten "F6" typiskt flytta markören genom den del av ett program fönster i omvänd ordning. I vissa program, till exempel Microsoft Word, håller "Ctrl" eller "Alt" samtidigt som du trycker "F6" kommer att gå igenom alla de separata fönster som är öppna för programmet. Hålla "Shift" tillsammans med "Ctrl" eller "Alt" och "F6" kommer att gå igenom de öppna fönstren i omvänd ordning.

bärbara datorer

De flesta bärbara datorer tilldela en sekundär funktion för att deras funktionstangenter för att ge användaren en högre grad av kontroll över den bärbara datorns hårdvara. De sekundära funktioner varierar kraftigt från datortillverkaren, men vanligtvis skildras av en liten ikon under knappens huvudetiketten. Den "F6" på en bärbar dator kan ändra den bärbara datorns volym, ändra den aktuella skärmen eller sätta den bärbara datorn för att sova. De flesta bärbara kräver att du hålla en "Fn" -knappen för att aktivera funktionen knappens sekundära funktion. "Fn" -knappen är normalt återfinns nära datorns "Ctrl" och "Alt" nycklar.

bärbara Mac-datorer

Bärbara Mac-datorer "funktionstangenter fungerar på motsatt sätt. Som standard funktionstangenterna utför en hårdvarurelaterad funktion och du behöver för att hålla "Fn" för att orsaka funktionsknappen för att utföra en programvarufunktion. MacBook gjorda efter 2007 och MacBook Pros gjorde efter 2008 användning "F6" för att öka bakgrundsbelyst tangentbord ljusstyrka nivå, om datorn är utrustad med en bakgrundsbelyst tangentbord. Håll "Option" -knappen samtidigt som du trycker "F6" öppnar datorns tangentbord inställningsfönstret.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com