Hur man konfigurerar Linksys router trådlösa inställningar

September 28

Hur man konfigurerar Linksys router trådlösa inställningar


En trådlös router hanterar ett trådlöst nätverk. Dirigerar paket mellan datorer i nätverket och andra nätverk som är tillgängliga via en trådbunden anslutning. Linksys har utvecklat flera modeller av trådlösa routrar. Du kan ställa in routerns konfigurationsparametrar för att ge de egenskaper som du behöver i det trådlösa nätverket.

Instruktioner

1 Ansluta datorn till någon numrerad port på routern via Ethernet-kabeln.

2 Starta en webbläsare på datorn genom att dubbelklicka på dess ikon på skrivbordet, sedan gå till routerns konfigurationsverktyg. Till exempel, för en Linksys WRT54GS router, finns på 192.168.1.1 adress verktyget.

3 Konfigurera den trådlösa nätverks grundläggande parametrar. Till exempel, för en WRT54GS, klicka på "Wireless" och sedan "Grundläggande trådlösa inställningar." Ställ in nätverksläget till "Mixed." Välj vilket namn du vill för det nya nätverket, skriv in det i "SSID" fältet. Välj den trådlösa kanal med rullgardinsmenyn. Kanal 6 och kanal 11 är båda bra val eftersom de har maximal frekvensseparation med varandra. Klicka på "Spara inställningar".

4 Konfigurera nätverk kryptering och åtkomstkontroll på routern. Till exempel, på en WRT54GS, klicka på "Wireless" och sedan "Trådlös säkerhet." Välj "WPA2 Personal" som "säkerhetsläge." Ange någon lösenord du valt i "WPA delad nyckel" fältet. Gör att lösenord inte självklart och minst 16 tecken lång, inklusive en bokstav, siffra eller symbol från tangentbordet. Klicka på "Spara inställningar". Det trådlösa nätverket kommer att vara redo att använda vid den punkten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com