NTFS Data Recovery i Linux

June 8

Linux Live miljön har blivit ett populärt verktyg för data och fullständig systemåterställning bland supportpersonal tekniska. Linux Live CD låta en tekniker boot ett fullt fungerande system från en flyttbar disk. Eftersom Linux stöder montering och interaktion med NTFS-filsystemet som används av Microsoft Windows, kan tekniker återskapa data från skadade NTFS-partitioner utan att behöva ta bort hårddisken och placera den i en annan maskin. Även NTFS-partitioner kommer ofta automatiskt och monteras av moderna Live-CD, är det ibland nödvändigt att montera dem manuellt.

Instruktioner

1 Starta ett terminal från skrivbordet Linux. Detta är nästan universellt under fliken "Program", men varierar beroende på distribution.

2 Skriv "sudo fdisk -l" för att visa listan över hårddisk partitioner. Skriv ner namnet på NTFS-partition, typiskt "/ dev / hda1" om Microsoft Windows är det primära operativsystemet (OS).

3 Skriv "cd / media" för att ändra till "/ media" katalog, skriv "sudo mkdir fönster" för att skapa en katalog som heter "fönster" inom "/ media" katalogen.

4 Skriv "sudo mount -t ntfs / dev / hda1 / media / windows" där "/ dev / hda1" är namnet på NTFS-partition.

5 Skriv "cd windows" för att komma in i NTFS-partition. Använd "cp" kommandot eller starta en filhanterare för att kopiera och återställa filer från NTFS-partition.

Tips

  • För mer komplexa dataräddning när partitioner är så skadat att de är unmountable, kan du behöva använda en fil carving program som Främst skalpell eller PhotoRec. Dessa verktyg, som används av digital kriminalteknik experter och brottsbekämpning, kamma hårddisken efter filer baserat på deras huvuden eller ledande bitar av information. De är utformade för att omstrukturera och kombinera filer som har skadats allvarligt. Andra verktyg, såsom Testdisk, existerar för att reparera skadade partitioner för att förbereda dem för dataåterställning.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com