Hur man ändra kvalitetsinställningar när du importerar en CD i iTunes

March 4

Hur man ändra kvalitetsinställningar när du importerar en CD i iTunes


ITunes-biblioteket är samlingsplats för all din musik. Du kan ladda ner låtar från iTunes Store. Du kan också importera musik från CD-skivor som du äger. För en avancerad användare, kan det vara bra att då och då manipulera inställningarna för att importera en CD i iTunes. När du lägger till en låt till iTunes-biblioteket, det tar upp utrymme på hårddisken. Som en tumregel, desto större filstorlek, desto större är ljudkvaliteten.

Instruktioner

1 Hur man ändra kvalitetsinställningar när du importerar en CD i iTunes

Öppna iTunes-programmet. På en Mac är det nås via din docka. På en dator, är det nås via ikonen på skrivbordet eller från Start-menyn.

2 Hur man ändra kvalitetsinställningar när du importerar en CD i iTunes


Kontrollera dina nuvarande inställningar för att importera en CD. Från iTunes navigeringsfältet, välj "Redigera" och sedan "Inställningar". Klicka på fliken "Avancerat" och sedan "Importera" -fliken.

3 Välj att spara låtar i WAV-format om du har en extremt stor mängd utrymme på hårddisken. WAV-filer är i allmänhet ganska stora. Detta är också ett bra val om du kommer att lyssna på musik på en dator som inte har kapacitet att spela MP3-filer. Generellt tar det cirka 10 MB för att spara en minut av musik i detta format.

4 Hur man ändra kvalitetsinställningar när du importerar en CD i iTunes

Välj att spara låtar i MP3-format för en jämn balans mellan storlek och kvalitet. Detta är också ett bra val om du kommer att lyssna till de flesta av din musik på en mp3-spelare eller på datorn. Denna typ av fil tar i allmänhet upp 1 MB utrymme per minut musik (när man väljer högsta kvalitet inställningen för en MP3-import).

5 Välj AAC Encoder för en kvalitet som konkurrerar MP3-ljud. Du skulle också vilja det här formatet om du kommer att lyssna till de flesta av din musik på din iPod. Detta är standardinställningen för Mac-datorer. Vid ungefär en storlek på 1 MB per minut av musik, det är en hög kvalitet inställning.

6 Välj AIFF för outspädd, hög kvalitet spår. Den här filen kommer i allmänhet att ta upp en hel del utrymme. Detta är bra om du är en musik guru, men kan du i allmänhet få med en annan inställning (t.ex. MP3) som ger dig jämförbara ljud utan att ge upp en hel del utrymme på hårddisken.

7 Välj Apple Lossless Encoder för ett format som bara fungerar med iTunes, och då endast med stöd av QuickTime. Om du kommer att spela dina låtar på en MP3-spelare som inte är en Apple-produkt, kommer detta inte att fungera.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com