Vad är Windows 32?

March 10

Vad är Windows 32?


Windows 32 är en term som ofta används i dator litteratur, men många människor inte har en god förståelse för vad det innebär. Det hänför sig allmänt till en "32 bit" typ av operativsystemet Microsoft Windows.

Betydelse

Windows 32 är en referens till en Microsoft Windows operativsystem baserat på en 32-bitars arkitektur. Detta innebär att det är byggd för att köras på en 32-bitars eller högre processorarkitektur.

32 bitars processorarkitektur

En processor som arbetar på en 32-bitars arkitektur är kapabel att hantera en 32-bitars lång adressutrymmet i systemminnet. Detta innebär 2 ^ 32 bitar långt, vilket är 4 gigabyte minne.

32 bitars Windows Arkitektur

En 32-bitars Windows-arkitektur innebär att den version av Windows stöder en processor förmåga att ta itu med 4 gigabyte minne. Detta innebär att varje ansökan tilldelas 4 gigabyte virtuellt minne för att använda.

typer

Det finns många typer av Windows 32 operativsystem. Dessa inkluderar serien av operativsystem börjar med Windows 95 och fylla med Windows Millennium. Windows XP och Windows Vista har också versioner baserade på 32-bitars arkitektur.

Windows 64

Nyare operativsystem, såsom Microsoft Windows 7, är baserade på en 64-bitars arkitektur som tillåter mycket mer minne tilldelas ett program.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com