HP Pavilion webbkamera Ibland fungerar inte

September 26

HP Pavilion webbkamera Ibland fungerar inte


Hewlett-Packard Pavilion bärbara datorn levereras med en webbkamera som låter dig ta bilder eller ha ett ansikte mot ansikte chatt med familj och vänner. Webbkameran fungerar med de flesta program inspelning, men ibland kan anordningen inte fungera korrekt. HP Pavilion webbkamera problem uppstår ofta på grund av saknade eller motstridiga tredjeparts drivrutiner. Webbkameran fungerar inte heller om du försöker använda den i två program samtidigt.

webbkameran Test

HP Pavilion bärbar dator har Media, ett program som används för att hantera och testa webbkameran. Använda Media att testa webbkameran kan hjälpa dig att felsöka enheten. Att börja testa, klicka på "Start" och "Mediasmart." Vänta Mediasmart för att söka efter och känna igen webbkameran. Klicka på "HP Media webbkamera."

Normalt visas en bild på skärmen när du slår på webbkameran. Om du inte ser en bild, kan du ha motstridiga webbkamera förare. Om en bild visas på "Capture" för att testa inspelningen anlagen av webbkameran. Om webbkameran bild ser alltför ljus eller mörk, klicka på "Display" och justera inställningarna.

problem drivrutins

De flesta problem med HP Pavilion webbkamera hända på grund av motstridiga eller saknade drivrutiner. Kör HP Support Assistant program för att hitta motstridiga drivrutiner. Ansökan varnar också saknade drivrutiner. Om ansökan avslöjar ett problem drivrutin kan du använda Enhetshanteraren för att ladda ner de senaste drivrutinerna.

För att få de senaste drivrutinerna, klicka på "Start" och tillgång Enhetshanteraren. Klicka på "Imaging Devices." Högerklicka på "HP Webcam" och klicka sedan på "Uppdatera drivrutin." Låt Windows för att söka efter och installera nya drivrutiner. Om du ser flera tredjeparts förare som anges i Enhetshanteraren, högerklicka och ta bort var och en av dem, vilket innebär att endast den ursprungliga HP webbkamera förare. drivrutiner från tredje part tenderar att orsaka konflikter med webbkameran.

Felmeddelanden

Om du ser ett felmeddelande när du försöker starta webbkameran, kan enheten redan körs i ett annat program. HP Pavilion notebook tillåter inte två program att använda webbkameran på en gång. Stäng ett program och försöker använda webbkameran igen. Om problemen kvarstår, starta om datorn.

Föråldrade videodrivrutiner är en vanlig orsak till felmeddelanden. Detta gäller särskilt för datorer som kör Windows Vista. Om du använder Windows Vista, rekommenderar HP att du installerar Service Pack 2 för att lösa de flesta webbkamera problem.

Den "går inte att hitta en webbkamera" felmeddelande visas när HP Pavilion har stött på ett hårdvaruproblem. Kontakta HP för ytterligare hjälp.

Video kvaliteten

HP Pavilion webbkamera presterar dåligt i otillräckliga ljusförhållanden. Om webbkameran visar en mörk eller låg bildkvalitet, flytta till ett rum med en ljusare ljus. Sitt direkt framför webbkameran, längre än 24 inches bort, för bästa resultat. Om du bär en hatt eller solglasögon, ta bort dem. Dessa poster hindrar webbkameran ansiktsspårningsfunktionen känner igen ditt ansikte.

Positionering två eller flera personer i framför webbkameran samtidigt tenderar att orsaka problem och förvränga bildkvaliteten. Endast tillåta en person att använda webbkameran för en hög bildkvalitet.

Om webbkameran har fortfarande bildkvalitetsproblem, öppna Media och kontrollera inställningarna. I Media, justera webbkameran ljusstyrka och kontrast. Klicka på "Avancerade inställningar" för att göra andra justeringar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com