Hur man rengör en diskettenhet

May 30

Även om de flesta nya datorer inte längre levereras som standard med en diskettenhet, är det många äldre modeller har en enhet för användning med disketter. Om du har denna typ av dator, kan du stöta på lästa problem på grund av en smutsig enhet. För att åtgärda detta problem, måste du rengöra diskettenheten.

Instruktioner

1 Doppa spetsarna på kompresser i alkoholen.

2 Öppna fallet med diskettenheten. blåsa försiktigt i enheten innan du fortsätter att rengöra den. Detta bidrar till att undanröja eventuellt löst damm i enheten.

3 Badda kompresser över huvudet i enheten. Du kommer att märka smuts fastnar på pinnen. Efter pinnen blir smutsig, ersätta den med en ren doppas igen i alkohol.

4 Köp en diskettenhet diskrengöringssats för att rengöra enheten. Du kan hitta en 3½-tums diskettenhet renare genom Lindy (se Resurser nedan). Du infogar en av diskarna i enheten under flera minuter. Under denna period kommer skivan att lyfta upp all smuts i enheten.

Tips

  • Kom ihåg att badda huvudet istället för att torka dem. Denna rörelse säkerställer att ingen del av pinnen fastnar inuti enheten.
  • Om du aldrig har rengjorts en diskettenhet innan, kan du bara överväga att förlita sig på rengöringsdiskmetoden. Denna metod lämnar liten chans att skada din dator.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com