Tecken på en stulen E-postadress

December 6

Tecken på en stulen E-postadress


I september 2008, republikanska vice presidentkandidat Sarah Palin var upptagen med valkampanjen när hon upptäckte att någon hade skrivit hennes privata brev på Internet efter att hacka sig in hennes personliga e-postkonto.

Även hackade e-postkonton är nu ganska vanligt, kommer du inte ha en pinsam riks telecast att varna dig att dina personuppgifter har äventyrats. I stället måste du se upp för kontrollampa tecken på e-postkontot dataintrång.

Ursprungliga lösenordet misslyckas

Om du försöker logga in på ditt e-postkonto använder rätt lösenord och systemet insisterar på att det är fel, kan du redan vara utsatt för e-postadressen stöld.

Om du loggat in och ut ur ditt e-postkonto bara några minuter innan det blev otillgängliga, det finns en chans stöld fortfarande utförs. Du kanske ändå kunna omintetgöra tjuven. Snabbt navigera till din e-säkerhetsfrågor och ändra ditt lösenord omedelbart.

Tyvärr har de flesta människor att upptäcka kapningen långt efter kontots lösenord, säkerhetsfrågor och alternativ e-postadress har ändrats. Det är praktiskt taget omöjligt att återvinna vid den här punkten.

Vänner får e-post du inte skicka

Ibland kommer en framgångsrik kapning inte manifestera några ändringar. Om lösenordet är dåligt konstruerade, kan skickliga hackare skapa automatiska programmerings skript kallade "bots" för att generera alla möjliga ordkombinationer tills de träffar den rätta och tyst få tillgång.

Om din familj, vänner och andra e-postkontakter börja ta emot konstiga e-postmeddelanden som du är säker på att du aldrig skrev eller skickas, är det möjligt kontot har blivit hackad. För att kontrollera att öppna ditt e-postkonto "Skickat" mapp för att visa vad korrespondens har sänts ut. Om det finns några e-post i det påstås skickas ut från ditt konto, som du inte känner igen, det är en bestämd tecken på att någon redan har brutit in.

När detta händer, ändra lösenord, säkerhetsfrågor och alternativ e-postadress omedelbart.

Konstig aktivitet i andra konton

Gratis webbmailtjänster såsom Yahoo! Mail och Gmail erbjuder extra funktioner för att gå tillsammans med ditt e-postkonto, såsom onlinedokument lagring och delning, i realtid chattar eller telefoni och online foto eller bildlagring.

Den som får tillgång till din e-post kan komma in dina andra konton för onlinetjänster och göra oönskade förändringar, såsom att radera bilder eller redigera profiluppgifter. De kan även låtsas vara dig och lämna oönskade kommentarer på dina nätverkskontakter bloggar eller forum.

Det värsta scenariot innebär hackare Gleaning bankkontoinformation från att läsa känsliga e-postmeddelanden. Att kommunicera med dina bankkontotjänstemän använder ett företag e-postkonto skapats just för detta ändamål. Gör det till en vana att använda separata e-postkonton för personlig och affärskorrespondens också.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com