Datorskivfacket håller Öppning

July 14

Under normal drift bör datorns optiska skivfacket öppnas när du berättar det för att öppna och hålla stängt när du stänger den. Om du stänger bara din skivfacket för att finna att det öppnar igen och vägrar att stanna stängda, kan detta problem att komma från några olika områden. Det kan vara en programvara problem med operativsystemet eller förare eller det kan vara ett hårdvaruproblem med din enhet eller till och med tangentbordet.

Instruktioner

1 Kontrollera att du inte slå en speciell "CD-fack Eject" -knappen på datorns tangentbord. Vissa multimedia tangentbord har en mängd knappar som inte är närvarande på normala tangentbord, som "Play", "Paus" och även "Mata ut." Dessa knappar är drastiskt olika platser på olika märken av multimedia tangentbord, så se till att du inte råkar slå på den här knappen under skriver.

2 Använd ett vanligt tangentbord och inte en multimedia tangentbord. Om det finns ett problem med din multimedia tangentbord (till exempel om dess förare har ett fel eller om det är kortsluter), det kan utföra kommandon på datorn utan att du faktiskt trycka på några knappar. Om du kopplar din multimedia tangentbord och CD fack slutar mata ut, var detta problemet. Ersätt tangentbordet med ett vanligt tangentbord och gå om ditt företag.

3 Kontrollera din CD-enhet för fel med hjälp av "Enhetshanteraren i Windows." "Enhetshanteraren" är tillgängliga via "Kontrollpanelen." Om det finns en mjukvarubaserad fel med CD-enheten som orsakar facket att ständigt mata, kommer Windows att kunna identifiera den. Högerklicka på CD-enheten ikonen i "Enhetshanteraren" och klicka på "Egenskaper". Denna skärm kommer att ge dig mer information om vilken typ av fel, och kommer också att ge dig några alternativ på sätt att åtgärda det.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com