Hur man byter hårddisken för en Sony Vaio VGN-S46GP

October 12

Hur man byter hårddisken för en Sony Vaio VGN-S46GP


Bara för att din bärbara hårddisk har slutat fungera eller är helt enkelt för liten, betyder det inte att det är dags att få en ny laptop. Förr i tiden ersätta en hårddisk eller hårddisk, i en bärbar dator var en extremt svår process som de flesta PC-användare kunde inte komplett. Men att ersätta hårddiskar på bärbara datorer som Sony Vaio VGN-S46GP anses nu vara något som vem som helst kan göra med ordentliga instruktioner.

Instruktioner

1 Stäng av Vaio genom att klicka på "Start"> "Stäng"> "Shutdown". Ta bort batteriet från datorns undersida samt nätadaptern om den är ansluten.

2 Stäng den bärbara datorn och vänd på den på en plan yta så att botten är vänd mot dig. Ta bort skruven direkt under batterifacket och de tre skruvarna längst bort från den med en skruvmejsel.

3 Vänd den bärbara datorn över och öppna den igen. Ta bort tangentbordet genom att sätta ett finger på varje sida av toppen av tangentbordet. Dra den mot dig försiktigt medan vända den över.

4 Ta bort de tre skruvarna som håller fast handledsstödet under tangentbordet. Lyft handledsstödet försiktigt mot dig. Ta bort de tre skruvarna som håller fast hårddiskburen på plats. Ta bort SATA-kabel från hårddisken. Dra ut hårddisken ur.

5 Sätt SATA-kabeln till din nya hårddisk. Sätt skruvarna tillbaka i säkert så att buren håller hårddisken i.

6 Sätt handledsstödet tillbaka på med de tre skruvarna.

7 Sätt tillbaka tangentbordet på ordentligt.

8 Stäng den bärbara datorn upp och dra åt de tre skruvarna för att hålla tangentbordet. Koppla in batteriet och nätadaptern vid behov.

9 Slå på den bärbara datorn. Installera om operativsystemet och alla filer du säkerhetskopierade att slutföra ersättningsprocessen.

Tips

  • Tryck på en metallyta för att jorda dig mot statisk elektricitet i förväg. Detta kommer att förhindra statisk elektricitet från att skada datorn.
  • Säkerhetskopiera dina data innan du byter hårddisken. När du byter hårddisk, förlorar du alla dina data om det backas upp.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com