Hur att starta en PC

February 27

Med datorer i nästan varje hushåll, att veta hur man använder en är nästan krävs för dag-till-dag levande. Men när en dator börjar inte fungerar och måste återställas, att veta hur man startar det är inte endast obligatorisk utan en livräddare.

Instruktioner

1 Spara arbete om det är i fara. Om datorn har frusit försöka spara data innan du startar maskinen. Omstart kommer med största sannolikhet leda till dataförlust. Försök att spara data på hårddisken, diskett eller portabla media.

2 Bestäm stegen operativsystemet har att gå igenom för att starta om. Vissa operativsystem kan du trycka på Ctrl, Alt och Delete för att starta om datorn. Andra kräver olika kommandon. Men om operativsystem och programvara är frysta, kan du använda strömbrytaren på maskinen eller grenuttag.

3 Använd strömbrytaren om det behövs. Om du inte kan komma åt avstängningsfunktion av operativsystemet och de relevanta knapparna fortfarande inte kommer att möjliggöra en omstart, tryck och håll strömbrytaren på datorn. Låt maskinen vila under några sekunder, sedan på strömmen igen.

4 Vänta tills start självtest. Låt datorn för att kontrollera dess komponenter noggrant igenom den initiala startskärmar som visas.

5 Återuppta sitt arbete. Logga in i maskinen och fortsätta att arbeta.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com