Hur du formaterar en dator utan Restore Disk

January 22

Formatera en dator kan vara en börda. Utan din tillverkarens återställa skiva, kan processen verkar ännu hårdare. Men det finns andra alternativ för att formatera datorns hårddisk i förberedelse för ett nytt operativsystem som ska installeras. Denna artikel kommer att förklara hur du formaterar en dator utan återställning disk.

Instruktioner

komplett Format

1 Hämta en kopia av Maxblast programvara från Maxtor och köra installationen. Installationsprogrammet ber dig sätta i en diskett i enheten för att kopiera data Maxblast programmet på den. Sätt i skiva.

2 Efter avslutat program kopiera data, avsluta programmet. Sätt i disketten i datorn du vill format.

3 Slå på datorn.
Välj alternativet "F" för att starta programmet från disketten när du uppmanas av programmet.
Välj "Underhåll" i programmenyn för att börja ställa in parametrarna för formatet. Rådfråga hjälpmenyn längst ned på skärmen för varje fråga. Efter format, kommer alla data permanent.

För en Windows-installation

4 Starta operativsystemet (OS) från CD / DVD-ROM-enhet. Slå på din dator. Sätt OS CD i enheten.

5 Key setup för att gå in i datorns BIOS. BIOS är datorn kärn navet i drift. Beroende på vilket märke av dator du har, kommer installations kommandot variera. Datorns startprocessen kommer att visa din nyckel. Tryck för att komma in i BIOS.

6 Rådgör med din dators bruksanvisning för specifik riktning för att använda BIOS. Ställ in CD / DVD-enhet som en startbar enhet. Avsluta BIOS. Datorn kommer att avsluta BIOS, starta, format och installera operativsystemet. Om du inte har en startbar kopia av ditt operativsystem, måste du starta installationen från disketter i samarbete med CD.

7 Hämta en kopia av Microsofts uppstarts skivor från den officiella webbplatsen eller annan betrodd, säker webbplats. När du kör programmet, kommer den att be dig att sätta i en diskett. Det kommer att skriva fönstrets startfiler till varje skiva tills data har fyllt alla sex av dina disketter.

8 Sätt den första skivan i diskettenheten på den dator som du vill format. Slå på datorn.

Tips

  • Formatera datorn permanent radera alla data på hårddisken.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com