Hur man gör en skivavbild i OSX

March 22

Hur man gör en skivavbild i OSX


Mac OS X är ett operativsystem för Apple-datorer, med X är den romerska siffran för 10. OS X släpptes första gången 1999, och i mars 2010 släppte Apple OS X 10.6.3. En av de användbara funktioner OS X har inbyggda i det är förmågan att skapa skivavbilder. En skivavbild är en virtuell kopia av en CD, DVD eller hårddisk som används för att överföra innehåll från dator till dator eller som en backup.

Instruktioner

Skapa en krypterad skivbild

1 Öppna Apples inbyggda i Skivverktyg genom att navigera till Program, verktyg och Skivverktyg.

2 Ta reda på om du använder OS X 10.3 till 10.3.9 eller 10,4 framåt. I tidigare versioner, klicka på "Ny" på Skivverktyg-menyn "Bild". I OS X 10.4 eller senare, klicka på knappen "Ny bild" eller gå till Arkiv, Ny, Tom skivavbild.

3 Bestämma vad du ska namnge din skivavbild och skriv in den i "Spara som" fältet. Filen kommer att sluta i dmg, så om du namngav bilden MyBackup det skulle vara MyBackup.dmg. Du kommer också att välja plats .dmg-filen sparas. Lägga den någonstans lätt lokaliserbara eller någonstans du kommer ihåg.

4 Välj önskad storlek bildfilen vara från "volymstorlek" eller "Size" pop-up, beroende på vilken version av OS X. Välj vilket format du vill att volymen att vara eller lämna det som standard "Mac OS X Extended ".

5 Välj ett format för bilden. Den "gles skivavbild" alternativet kommer att använda endast så mycket utrymme som behövs, eller så kan du ställa in den som en av de andra tillgängliga alternativ såsom "komprimerad" eller "skrivskyddad." Om du är osäker på vad du ska välja, rekommenderar Apple "läs / skrivskivavbild" alternativet. Om du väljer "DVD / CD-master" bilden sparas som en CDR-fil i stället för .dmg så att du kan bränna den på en skiva.

6 Välj "128-bitars AES" i "Encryption" pop-up fönster. I OS X 10.5 eller senare, kan du även välja 256-bitars AES. Detta kommer att göra skivavbilden kräver ett lösenord, som Apple rekommenderar att öka skivavbilder säkerhet.

7 Klicka på knappen "Skapa" och du kommer att uppmanas att ange och bekräfta ett lösenord. När du har skapat ditt lösenord, kommer det att sparas i din nyckelring som standard. Om du inte vill nyckelring komma ihåg lösenord, kan du rensa alternativet rutan "Kom ihåg lösenord (lägg till nyckelring)".

8 Klicka på "OK" -knappen och vänta medan datorn skapar din skivavbild. När du är klar kan du avsluta Skivverktyg. Skivavbilden kommer nu att finnas tillgängliga på den plats du angav i steg 3.

Tips

  • Om du väljer att inte låta nyckelring automatiskt ihåg ditt lösenord, bör du skriva ner det och hålla det på en säker plats om du skulle glömma det. Utan den kommer du inte att kunna komma åt skivavbilden.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com