Inaktivera en HDD lösenord i en bärbar dator

November 8

Även hårddisklösenorden säkert förbättra säkerheten för data på din bärbara dator, kan de också vara obekvämt när egentligen inte behövs. Om du använder din bärbara dator där det är säkert från risken för stöld när du inte är runt, kan du inaktivera hårddiskens lösenord och minska den tid som behövs för att starta upp din bärbara dator.

Instruktioner

1 Stäng av datorn. Utelämna det i ungefär fem sekunder och sedan slå på den igen. Ange nuvarande hårddisk lösenord när du uppmanas att göra det.

2 Som du ser den första startskärmen, börjar trycka BIOS åtkomstnyckel. Nyckeln måste du trycka kommer att variera beroende på tillverkaren av din bärbara dator. Vanliga nycklar som används, men är "F1", "Delete" och "F11" nycklar. Tillverkare som IBM inkluderar specialtangenter för åtkomst till BIOS; Därför kontrollera bruksanvisningen för den bärbara datorn för modellspecifika uppgifter.

3 Klicka på "Security" eller "lösenord" menyalternativet i systeminställningsprogrammet eller BIOS Setup skärmen.

4 Klicka på "Hard Disk Password", "Hard Drive Password", "HDD lösenord" eller liknande alternativ och klicka sedan på "Ändra lösenord" eller "Ta bort lösenord" alternativet. Ange nuvarande hårddisk lösenord när du uppmanas att göra det.

5 Tryck på "Enter" eller klicka på "OK" -knappen utan att skriva ett nytt lösenord. Verktyget återställer hårddisken lösenord till en null eller tom värde (så att du inte behöver ange ett lösenord när datorn startas). Om din bärbara dator har en "Ta bort lösenord" alternativet, om du inte behöver göra något när du klickar på alternativet och ange aktuellt HDD lösenord.

6 Starta den bärbara datorn. Systemet bör inte längre be dig för HDD lösenord.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com