Felsökning en Microsoft Wireless USB-mus

July 11

Felsökning en Microsoft Wireless USB-mus


En trådlös mus är ett bekvämt alternativ till en vanlig fast mus, eftersom den kan användas på ett avstånd och inte kräver en musmatta. Vanligtvis använder Microsoft trådlösa USB-mus plug-and-play-teknik som automatiskt installerar drivrutinerna när du först koppla in den till datorn. Om musen inte fungerar som den ska, kan du ta några steg för att felsöka det innan behöva byta ut den.

Instruktioner

1 Anslut den trådlösa mottagaren i flera USB-portar tills datorn visar med ett ljud och text som musen är erkänd och klar. Vissa USB-portar kanske inte är kompatibla med plug-and-play-teknik, så det är en bra idé att testa flera hamnar.

2 Klicka på "Start" -menyn och sedan "Kontrollpanelen", "Maskinvara och ljud" och "Enhetshanteraren." Klicka på pilen bredvid "Möss och andra pekdon" för att expandera denna sektion. Högerklicka på musen och välj "Uppdatera drivrutin ..." för att installera de senaste drivrutinerna för enheten.

3 Tryck och håll "Connect" -knapparna på undersidan av Microsoft trådlös mus och trådlös mottagarenhet för att uppdatera den trådlösa anslutningen. Den trådlösa anslutningen kan få avbryts, vilket rörelse musens skärmen visas oregelbunden eller ryckig. Uppfriskande den trådlösa anslutningen kommer att återställa funktionaliteten.

4 Byt ut batterierna. Även om musen är påslagen men bara arbetar oregelbundet, kan låga batterier fortfarande vara problemet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com