Hur man skapar en animering av en figur i Powerpoint

July 14

Hur man skapar en animering av en figur i Powerpoint


PowerPoint ger omfattande sätt på vilka presentationer kan skapas och presenteras, inklusive animations.You kan visa animerade filmer genom att göra egna animationer av siffror och förse dem med repliker. Detta kommer att hjälpa till att styra betraktarens uppmärksamhet mot innehåll och viktiga nyckelpunkter. Det kan du också utöka kreativitet dina bilder och ge mer flexibilitet för resultatet av din presentation.

Instruktioner

1 Högerklicka på den första bilden i bildfönstret. Se till att arbetsområdet visas i normalläge. Navigera till "layout lista" och välj "blank" kontor tema.

2 Gå till fliken Start i band menyraden. Leta reda på ritningen verktygsfältet sekund från den sista på höger sida på fliken hem bandet. Om du använder PowerPoint versioner tidigare än 2007, är ritningen verktygsfältet ligger i vyn fliken under verktygsfälten.

3 Välj en form från ritningen verktygsfältet. Animeringen processen kommer att använda en mängd av diabilder. Som ett enkelt exempel, kommer denna animering kräver att objektet flyttas över skärmen från höger till vänster, när presentationen spelas. Rita formen längst till höger i tom bild.

4 Högerklicka på den första bilden i rutan glider och välj dubbletter bild. En andra slide visas duplicera den första bilden och dess innehåll. Se till att andra glid väljs i glidpanelen eftersom objektet kommer att börja sin övergång i den bilden. Skjut en fungerar som en startpunkt för animeringen och kräver inga ytterligare åtgärder.

5 Dra objektet endast något över till vänster för den andra sliden. Högerklicka och kopiera den andra sidan i panelen glider. Placera objektet i den tredje sliden lite längre till vänster där det var i den andra bilden. Bilderna kommer att börja avslöja en långsamt övergår föremål från höger till vänster. Animeringen spelas i denna sekvens. Duplicera tredje bilden och börja positionera objektet mer åt vänster för fjärde bilden. Fortsätt duplicera bilder och repositionering objektet som varje bild fortskrider tills objektet har nått den vänstra sidan.

6 Kalibrera timing och övergången för varje bild för att se den perfekta animation stil av objektet. Navigera till animeringen band och välj "inga övergångar" alternativet. För tidigare versioner av PowerPoint, gå till fliken bildspelet och klicka på animeringsprogram. Tillämpa denna funktion på alla bilder. Detta gör det möjligt för animeringen att göra rent hus till nästa bild utan förfaller några övergångs störningar eller tids.

7 Bocka av den "på musklick" rutan så att animeringen kommer att övergå på egen hand.

8 Kontrollera "automatiskt efter" rutan. Denna funktion skapar en förfluten tid innan animeringen startar och för varje bild, då den växlar till nästa. Välj den första bilden endast och använd uppåt- eller nedåtpilarna för att välja en tid på 00:02 sekunder. Om denna funktion skulle tillämpas på alla bilder, skulle varje bild skapar en två andra tidsperiod innan övergången till nästa. Applicera lite tid att den första bilden endast kommer redo betraktarens uppmärksamhet innan animeringen börjar.

9 Välj en långsam övergång hastighet och tillämpa denna inställning på alla bilder. Du är nu redo att spela upp animeringen.

Tips

  • visualisera alltid där objektet kommer att röra sig till och från, och där det börjar innan animeringen.
  • Om en animering har färre än 15 bilder och ingen övergång väljer en långsam övergång hastighet för att få en perfekt bild av vad som händer i animeringen.
  • Testa hastigheter för att få en uppfattning om vad som är lämpligt för din animation inställningar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com