Hur får man på Internet med Comcast SMC

February 24

Hur får man på Internet med Comcast SMC


Comcast Internet-anslutningar kan delas i ett hemnätverk genom en SMC router. Routrar tillåter flera datorer att kommunicera via en Internet-leverantör (ISP) samtidigt. Ansluta en dator till routern efter anslutning av routern till ett modem gör att datorn för att surfa på Internet. SMC routrar komma i trådlösa och trådbundna former och kan installeras i en vanlig nätverk. När först installera en SMC router, skydda nätverket med ett delat lösenord är lämpligt.

Instruktioner

1 Placera SMC router inom räckhåll för modemet. De flesta routrar kommer förpackade med en Ethernet-kabel som är kortare än 12 fot i längd, så att hitta en plats i samma rum som modemet kan vara nödvändigt. Längre Ethernet-kablar kan köpas vid behov, eftersom de alla har en universell RJ45-kontakt.

2 Anslut routerns strömadaptern och anslut Ethernet-kabeln till sin Internet-port. Anslut den andra änden av kabeln till modemets Ethernet-port. Se till att modemet är påslaget och "online" symbolen lyser.

3 Ansluta en dator till routern. Trådlösa routrar kan anslutas via en trådlös adapter i datorn eller via Ethernet-portarna på båda maskinerna. Sätt i installationsskivan som medföljde SMC routern till datorn. Följ instruktionerna på skärmen installationsguiden, välja att ställa in ditt nätverk som ett hem eller offentligt nätverk. Hemnätverk tillåter fildelning mellan datorer, medan allmänna nät är säkrare.

4 Välj ett namn för nätverket genom installationsanvisningarna, och tilldela ett lösenord om så önskas. För att tilldela ett lösenord, måste en typ säkerhet väljas. WPA (WPA) är en vanlig säkerhets för trådlösa nätverk. Kom ihåg lösenord och säkerhetsinställningar för routern, eftersom de kommer att behövas för alla datorer som är ansluta till routern.

5 Spara inställningarna och stänga routerns installationsguide. Öppna en webbläsare för att testa anslutningen till nätverket. webbplatser på Internet bör vara tillgängliga vid denna tidpunkt.

Tips

  • Installationsprogrammet från SMC krävs inte att sätta upp routern. Användare kan ange informationen manuellt genom att skriva in 192.168.1.1 i en webbläsare adressfältet och få tillgång till routerns interna programvara.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com