Skillnaden mellan allokerat och ledigt utrymme

September 10

Skillnaden mellan allokerat och ledigt utrymme


Du behöver inte vara en programmerare att stöta på begreppen "Ej tilldelade" och "fri" utrymme i datorlagrings. Båda termer hänvisar till lagringsutrymme som inte innehåller data, men det hänvisar till detta utrymme på olika sätt. Om du försöker översätta ett felmeddelande från din lagring eller minnessystem, kan du stöta på dessa villkor. Om du planerar eller ändra datorns systemkapaciteten, kan det också vara viktigt att veta vad dessa uppgifter struktur termer betyder.

Ofördelade och gratis lagringsändamål

Inte allokerat och fritt utrymme både hänvisar till datalagring, men fritt utrymme är förberedd för användning och allokerat utrymme är "rå" utrymme. Innan du använder allokerat diskutrymme för data på en Microsoft Windows-system, kräver uppdelning (tilldelning) som en ny "enhet", till exempel "enhet F" och sedan formatera. Den kommer sedan att visas som "fritt utrymme" i Skivverktyg.

Skillnaden mellan allokerat och gratis

Tänk dig en stor påse med middag rullar för en bankett, kanske flera hundra. De är ofördelade. Servera en korg av tio rullar till tio tabeller, de är freerolls, tilldelade och organiserade, men inte talat om.

Förvaring för planering

Systemansvariga måste tänka på hur mycket ledigt utrymme för att hålla tillgängliga för att utvidga partitioner, som avses med "enhetsbeteckningar" i Windows och hur mycket att göra tillgängligt som färdig ledigt utrymme. Stora lagringsenheter som Network Attached Storage och Redundant Array of Independent Disks enheter fatta dessa beslut mer utmanande, särskilt vid genomförandet av databaser.

Struktur och kriminaltekniska begrepp

Viktigt att dator kriminaltekniska utredare, allokerat och fritt utrymme ger mer information än man skulle kunna tro. Ledigt utrymme har ingen överlagrade "filsystem" som definierar filer och data utrymme de upptar, medan "fri" utrymme är en del av ett filsystem, men som inte upptas av data. Beroende på operativsystem kan allokerat eller fritt utrymme innehålla uppgifter tidigare borttagna, eftersom radering occurrs genom att markera det utrymme oanvända utan att radera det.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com