Hur man installerar en SATA-enhet

June 8

Hur man installerar en SATA-enhet


SATA eller Serial ATA (Advanced Technology Attachment) hårddiskar är några av de mest använda hårddiskar idag. De är betydligt snabbare än andra former av ATA-hårddiskar och externa USB-hårddiskar. Bortsett från att de kablar som behövs för att ansluta dem till moderkortet är billigare, mindre och enklare att ansluta utan att skada dem. Installera en SATA-enhet i datorn kan vara svårt men även om du har viss kunskap om interna datordelar.

Instruktioner

1 Öppna din dator fall. Hur öppna ditt fall kommer att variera beroende på märke och modell på datorn. De flesta har en sidopanel som öppnas genom att släppa en spak eller omkopplare eller genom att ta bort skruvarna.

2 Leta upp din hårddiskhållaren eller hylsa. Det kommer vanligtvis att innehålla din nuvarande hårddisk eller vara en enskild hylsa belägen nedanför, ovanför eller bredvid din nuvarande hårddisk. Om du byter ut en hårddisk, koppla både effekt kablage och SATA-kabel eller IDE-kabel.

3 Öppna eller ta bort hårddiskhållaren eller tom hylsa. Om du byter ut en hårddisk, ta bort hylsan med den aktuella hårddisken. Du kan behöva använda din stjärnskruvmejsel för att ta bort en skruv för att ta bort hållaren eller hylsan

4 Sätt din SATA-hårddisk i sin konsol eller hylsa på samma sätt din nuvarande är installerad. Om du byter ut en hårddisk, använda Phillips skruvmejsel för att avlägsna eventuella skruvar som förbinder hårddisken till konsolen eller hylsan först.

5 Sätt inte mindre än fyra hårddiskfästskruvar genom hållaren eller hylsan och in i sidorna på hårddisken i hålen.

6 Sätt hårddiskhållaren eller hylsan tillbaka till målet på omvänt sätt du tog bort det. Fäst elkablar och SATA-kabel genom att skjuta kabelstammen och tråd i lämpliga spåren på hårddisken.

7 Fäst SATA-kabeln till moderkortet. Platsen kommer att variera beroende på ditt moderkort, men anslutningen passar endast SATA-kabel.

8 Stäng datorlådan och slå på den. Om några larm gå ut eller pipande inträffar strömmen datorn och kontakta din lokala tekniker som något kan vara fel med datorn.

9 Tryck på "F2" tangenten när datorn första visas att öppna datorns BIOS. För en Dell, skulle detta vara Dell skärmen och inte Windows-skärmen; samma för en HP, etc. Den specifika nyckel för att öppna datorns BIOS kan variera, men din startskärmen ska ange vilken tangent det är.

10 Leta reda på avsnittet av BIOS-enheter. Du kan behöva bläddra lite eftersom detta kommer att variera beroende på märke och modell på datorn. Så länge du inte gör några ändringar, kommer du inte att skapa några problem.

11 Kontrollera att din nya SATA-hårddisk visas i listan över enheter i BIOS. Du kan behöva lägga till den med hjälp av BIOS auto upptäckt eller justera några inställningar. Följ instruktionerna på skärmen för att göra någon av dessa.

Tips

  • Kontakta tillverkaren om du har problem med att öppna datorn fallet lokalisera din hårddisk sele eller hylsa eller sätter hårddisken i hållaren eller hylsan.
  • Se till att din hårddisk fästskruvar är placerade nära varje ände av fästet eller hylsan för att förhindra wobbling när hårddisken är i drift.
  • Om du använder din nya SATA-enhet för ett operativsystem, kommer du vill ha det in som en huvudenhet; om du använder den som en sekundär enhet, du vill ha det in som en slav enhet.
  • Tappa inte jar din hårddisk. Undvik statisk elektricitet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com